Om werknemers bewust te maken van de mogelijkheid om minder, op andere manieren, schoner, of níet te gaan reizen met (onder andere) CO2-reductie als resultaat, is inzicht in gedrag nodig. Zodat passende alternatieven kunnen worden geboden. Hiertoe heeft de Rijksoverheid samen met werkgevers een overzicht met inzichten en een aantal tips opgesteld.
Veel mensen zijn nu gewend aan werken vanuit huis. Organisaties moeten nieuwe manieren vinden om medewerkers te motiveren naar kantoor te komen. Het Workplace Experience Team van ISS Facility Services helpt grote en kleine organisaties bij deze uitdaging. Zij delen in dit artikel hun beste tips.
De marketingorganisatie van de provincie Friesland wil de Friezen nog meer naar buiten krijgen en begint bij zichzelf. Daarom heeft Merk Fryslân in het centrum van Leeuwarden nu een tuinkantoor en landt het buitenwerken geleidelijk in de kleine organisatie.
Thuiswerken zit er door de coronapandemie nu wel in gebakken. De volgende stap is buitenwerken. Goed voor lichaam, geest en bedrijfsresultaten, leggen Maike Dooper en Marjolein van den Berg van Buitenbomen uit. 'Je trekt heus niet de hele dag met je afdeling het weiland in hoor. Het gaat om het integreren van buiten in je werkdag'
Hoewel KPMG* rond 1 april als grap de hybrid hero functie introduceerde, de helpende collega die ontzorgt en alles op kantoor doet wat gemist wordt van thuis, stelde Microsoft vorige week toch echt de allereerste Chief Hybrid Officer aan. Volgens Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs, zou elke organisatie er goed aan doen een nieuwe HR-rol in het leven te roepen.
Nu we onze weg proberen te vinden in de nieuwe digitale realiteit na corona, is het belangrijker dan ooit dat organisaties het volledige potentieel van hun werknemers benutten. Ongeveer 42%* van de gevraagde kernvaardigheden van banen is veranderd, dus bij- en omscholing is van het grootste belang. Hoe kunnen organisaties de ontwikkeling van talent nieuw leven inblazen en het potentieel van hun personeel benutten?
Om te onderzoeken wat nodig is om diversiteit echt te laten werken is de Vrije Universiteit Amsterdam samen met zes grote Nederlandse organisaties het onderzoeksprogramma Meer Kleur aan de Top (MKAT) gestart. Het afgelopen jaar doorliepen 100 strategisch leidinggevenden een eerste interventieprogramma dat bestaat uit een Experience Lab, een online tool en een aantal werksessies waarin deelnemers oefenen met het in praktijk brengen van interventies in hun eigen werkomgeving. "Het ‘aanzetten’ van een lerend perspectief om zo je culturele veerkracht en het inclusief leiderschap te versterken vind ik het belangrijkste"
Hoe kun je als organisatie succesvol worden als je niet gelooft in een traditionele organisatiestructuur met hiërarchie en managementlagen? Dat vroegen de oprichters van Bizzomate zich af toen ze hun IT-bedrijf negen jaar geleden oprichtten. Dankzij de Agile Organization-theorie van McKinsey kozen ze voor het werken met gilden. Hierdoor staat inhoudelijke expertise nu centraal bij het bedrijf.
Leren op en van werk staat al decennia in de belangstelling. Toch is nog niet goed duidelijk hoe een werkomgeving zo kan worden ingericht dat naast het behalen van werk- en productiedoelen ook beoogde leerdoelen en -processen worden gefaciliteerd en gestimuleerd en er een krachtige leer-werkomgeving ontstaat. Centraal in dit onderzoek stond de vraag welke ontwerpprincipes bijdragen aan het inrichten van een krachtige leer-werkomgeving. Op basis van literatuur- en praktijkonderzoek worden dertien ontwerpprincipes gepresenteerd voor het integreren van werken en leren.
De afgelopen twee jaar zijn velen versneld anders gaan werken. Welke nieuwe inzichten heeft dat opgeleverd? TwynstraGudde vroeg het aan facilitair en HR-managers van een aantal grote organisaties.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling