Een scala aan problemen heeft HR vleugellam gemaakt. Vooral de personeelsplanning heeft ernstige averij opgelopen. Over hele wereld zoeken HR-managers naar nieuw leiderschap om de personeelsplanning te repareren. Sommige initiatieven werpen al vruchten af zo laat onderzoek door Gartner zien.
Met ruim 400.000 openstaande vacatures is de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt groter dan ooit. 8 adviezen van (HR)directeuren en experts om talent te vinden en vast te houden.
In het nieuwe jaar staan wijzigingen voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (hierna: Whk) op stapel. Niet alleen worden de premies voor de Ziektewet en de WGA aangepast, ook veranderen de loonsomgrenzen.
Onlangs organiseerde Crowe Foederer HR-Services het webinar: HR Actualiteiten: alles wat u moet weten om weer up-to-date te zijn. Drie specialisten belichtten de wijzigingen en vernieuwingen in arbeidsvoorwaarden, salarissen en pensioenen. Duidelijk werd dat er werk aan de winkel is voor werkgevers op HR-gebied
Stel de auditor komt langs. Hij beoordeelt het proces eindafrekening. Hoe weet je zeker dat je het proces zo hebt ingericht dat de auditor geen op- of aanmerkingen heeft? Tijdens de payrollcontroltraining van Salure leer je controleren zonder blinde vlekken.
Als het gaat over de krappe arbeidsmarkt, dan zijn veel directies nog geneigd naar de HR-afdeling te kijken. En het liefst zelfs nog naar de interne recruiters. Kunnen zij niet voor een oplossing voor de vele vacatures zorgen? Maar daarmee ontlopen ze hun verantwoordelijkheid, zegt Geert-Jan Waasdorp, oprichter van het Rotterdamse arbeidsmarkt-onderzoeksbureau Intelligence Group. 'Met name interne mobiliteit is een ondergeschoven kindje'
Dit keer heeft het kabinet een langetermijnstrategie opgesteld om de samenleving zo veel mogelijk open te houden. Belangrijk onderdeel hiervan zijn de sectorplannen en maatregelenladders.
Hoe trek je in deze krappe arbeidsmarkt meer dan 100 nieuwe (service)monteurs aan? Het is Croonwolter&dros gelukt. Directeur HR Harold Vreeburg vertelt in NVP Magazine over de opmerkelijke en volledig op de doelgroep gerichte campagne. ‘Naast alle nieuwe monteurs, zijn we meer top of mind bij de doelgroep’
Leren en ontwikkelen in de zorg vindt voornamelijk plaats tijdens het werk. Dat willen werknemers graag en werkt ook goed. Terwijl HR-afdelingen en leidinggevenden juist vaak aan leermomenten buiten het werk denken zoals cursussen en workshops. Dat is de constatering van Miranda Snoeren, Lector bij Fontys Hogescholen. Ze schreef naar aanleiding van onderzoek een artikel over hoe het beter kan. Met bruikbare aanbevelingen voor HRM’ers. Ook buiten de zorgsector.
Een leercultuur creëren waarin elementen van leren en ontwikkelen aanwezig zijn én op elkaar zijn afgestemd, is in het mkb nog te vaak een bijproduct. Dat is de strekking van het onderzoekartikel ‘Bouwstenen van een integrale leercultuur. Wat is nodig in het mkb?’. In het Tijdschrift voor HRM geven de onderzoekers adviezen hoe je als HR-professional daar iets aan kunt doen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling