Deze dynamische en krappe arbeidsmarkt vraagt om een andere manier van werven. HR-professionals doen er verstandig aan zich niet langer blind te staren op traditionele selectiemethoden, gebaseerd op cv's en diploma's, maar ook skill based selecteren te omarmen. Wat is de stand van zaken met skill based matching, wat zijn de belangrijkste kansen en belemmeringen voor een verdere opmars en wat kunnen we leren van de best practices?
Nederland staat op de tweede plaats als het gaat om landen waar mensen graag een visum voor willen verkrijgen zo blijkt uit The State of Global Hiring Report van alles-in-één HR- en payrollplatform Deel. Bij het aannemen van internationaal talent, is het de verantwoordelijkheid van werkgevers om het benodigde werkvisum te regelen. Daarom hier de vijf essentiële stappen om succesvol om te gaan met een visumaanvraag.
Voor de rubriek De Werkplek bezoekt redacteur Linda Smolders voor Adformatie werkplekken in Nederland. Zo ging ze langs bij Chuck Studios dat huist onder het spoor in hartje Amsterdam. "We zijn een knetterserieuze studio maar het moet hier ook weer niet te netjes en te gelikt uitzien."
Voor de rubriek De Werkplek bezoekt redacteur Linda Smolders voor Adformatie werkplekken in Nederland. Zo ging ze langs bij bureau Triple dat vorig jaar verkozen werd tot Great Place to Work, een van de beste werkplekken in Nederland. Ze maakte daar een rondje met Michael Plein, chief operations officer. Plein houdt zich bezig met de cultuur binnen het bureau.
Voor BBL-leerlingen in je organisatie mag je als werkgever een lage WW-premie toepassen. Dit scheelt in je lasten, maar er zijn wel enkele voorwaarden aan dit voordeel verbonden.
Werken én verantwoordelijk zijn voor het huishouden én opvoeding: een mooie combinatie, maar ook stressvol. Zeker als je daarnaast je sociale leven wil onderhouden en eigen dingen wil doen. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie ouders met schoolgaande kinderen met moeite de ballen hoog houdt. En dat verzuim vanwege psychische klachten in deze groep relatief het snelst stijgt. Hoe keren we het tij?
Een heel groot gedeelte in Nederland heeft te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer. Bij ongewenste omgangsvormen gaat het over de omgang, communicatie en wijze van leidinggeven. Dit kan zich uiten in vormen als pesten, agressie & geweld, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Om meer grip op verzuim te krijgen, is het belangrijk dat je binnen jouw organisatie een sociaal veilig werkklimaat ontwikkelt, waarin ongewenste omgangsvormen zoals intimidatie geen kans hebben.
In een snel veranderende werkomgeving is de rol van de vertrouwenspersoon onmisbaar. En in 2024 lijkt dit een verplichting te worden in Nederland voor bedrijven met meer dan 10 werknemers. Maar wat maakt de vertrouwenspersoon zo belangrijk voor een gezonde en veilige werkplek.
De coronacrisis en de schaarste op de grondstoffenmarkt luidde een lastige periode in voor (koffie)capsuleproducent Euro Caps. "De aandacht voor onze mensen dreigde te verslappen. Terwijl het juist als het wat minder gaat nodig is om mensen extra aandacht te geven", zegt People Lead Kitty Batist. Die extra aandacht is er gekomen.
Betrokken medewerkers zijn gedrevener en blijven langer aan je organisatie verbonden. Hoe bereik je dat en welke instrumenten kun je daarvoor inzetten? 9 factoren waar je aan kunt werken.