Logo
  • Nieuws
  • 1 september 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Het Financieele Dagblad

UWV: verzekeringsmarkt arbeidsongeschiktheid rustiger

De afgelopen twee jaar hebben werkgevers zich voor arbeidsongeschiktheid massaal bij het goedkopere publieke alternatief van uitkeringsinstantie UWV laten verzekeren. Door een ingreep van minister Asscher van SZW wordt het prijsverschil tussen het UWV en particuliere verzekeraars vanaf 2017 echter veel kleiner. De voorspelling van het UWV is dan ook dat de verzekeringsmarkt voor arbeidsongeschiktheid in rustiger vaarwater komt zo meldt het Financieele Dagblad.

Beeld UWV: verzekeringsmarkt arbeidsongeschiktheid rustiger

Vanaf 2017 moet uitkeringsinstantie UWV ook het schadeverleden van nieuwe klanten vanaf het begin doorberekenen in de premie. Goed nieuws voor de marktwerking aldus Jan Maarten van Sonsbeek, hoofd premiestelling bij de uitkeringsinstantie. De markt wordt volgens hem overzichtelijker en werkgevers zullen niet langer alleen maar overstappen om op korte termijn wat te besparen.

Overlopen per 2017

Een marktrust die echter van korte duur zal zijn, zo voorspelt directeur Maudie Derks van Acture, een de private uitvoerder van de ziektewet in het FD. Zij verwacht dat in 2017 de golf weer de andere kant opgaat omdat dan gratis mag worden overgegaan op een private verzekering.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.