Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2016
  • Bron: Rijksoverheid

Klijnsma lanceert digitale rekenhulp om premiekortingen te berekenen

Om snel en makkelijk te bepalen of u recht heeft op premiekortingen als u iemand in dienst neemt met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunt u vanaf vandaag gebruik maken van de digitale rekenhulp voor werkgevers van staatssecretaris Klijnsma van Sociale zaken en Werkgelegenheid. 

Beeld Klijnsma lanceert digitale rekenhulp om premiekortingen te berekenen

Door premiekortingen is het voor werkgevers financieel aantrekkelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot € 7000 gedurende maximaal drie jaar.

Premiekortingen

Er zijn vier verschillende premiekortingen:

  1. De premiekorting jongere werknemer is voor werkgevers die in 2014/2015 een werknemer tussen de 18 en 27 jaar in dienst hebben genomen
  2. De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer is voor werkgevers die een arbeidsgehandicapte werknemer in dienst nemen of een werknemer vanuit de WIA herplaatsen
  3. De premiekorting oudere werknemer is voor werkgevers die een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst nemen die uit een uitkering komt
  4. De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer voor de doelgroep banenafspraak is voor werkgevers die iemand uit de doelgroep banenafspraak in dienst nemen.

Werkgevers kunnen de regelhulp ook raadplegen op het ondernemingsplein. De belastingdienst en UWV zullen in hun communicatie ook verwijzen naar de regelhulp.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.