Voorhoedespeler in maatwerk voor trainen en toetsen verbreedt propositie met live training
Bedrijven staren zich blind op het aantrekken van personeel van buiten en hebben onvoldoende oog voor het potentieel in eigen huis. Recruiters worden buiten de organisatie op pad gestuurd om tevergeefs te zoeken naar het schaap met de vijf poten, terwijl het potentieel binnen de organisatie niet eens de revue passeert. Hierdoor zijn bedrijven onvoldoende wendbaar om om te gaan met de continue veranderingen binnen functieprofielen.
‘Dynamisch’ is zacht uitgedrukt wanneer je het hebt over de ziekenhuiswereld. Marktwerking en positionering is aan de orde van de dag. Budgetten staan onder druk en de kwaliteit van zorg blijft natuurlijk voorop staan. Ben je net gefuseerd, zoals het Spaarne Gasthuis, dan is de dynamiek compleet. Aan de afdelingshoofden de pittige taak zichzelf én hun medewerkers in beweging te houden. Een assessment Learning Agility en vervolgtraining-naar-keus helpt ze op weg.
Talentmanagement gaat over het investeren in mensen in organisaties. Het doel is het behalen van optimaal rendement op talent. De invulling van talentmanagement in organisaties hangt in de praktijk af van wat men onder talent verstaat. En daar wringt de schoen nogal eens, want hoe er in organisaties naar talent wordt gekeken, is zeer uiteenlopend. Dit resulteert in de praktijk in verschillende talentstrategieën die door elkaar heen lopen. Een eenduidige visie op wat talent is, lijkt te ontbreken en daardoor gaan kansen verloren.
De economie draait op volle toeren en een record aantal vacatures zijn vacant. Wanneer je een aantal willekeurige vacatures doorneemt besef je al snel dat steeds dezelfde talenten en eigenschappen worden gevraagd. Out-of-the box denken, creativiteit en betrokkenheid zijn eigenschappen die door alle organisaties worden gezocht. Doelbewust uiteraard, want bedrijven weten heel goed wat voor werknemers ze zoeken om hun bedrijf competitief te houden. Wat ze echter niet beseffen is dat ze allemaal op zoek zijn naar dezelfde, heel specifieke, doelgroep.
De grote strijd om talent is het afgelopen jaar geopend, en hoe! Werkgevers moeten de komende zes jaar rekening houden met flinke uitdagingen bij de invulling van technische, ICT- en pedagogische beroepen. Het aantrekken en binden van talent is dan ook wens nummer één blijkt uit een tussentijdse score op de poll Wat staat er bovenaan uw HR-wensenlijstje voor 2018?
Wie kent hem niet, Berry van Peer (21 jaar), groot Nederlands darttalent. Hij maakte recent zijn debuut op het grote dartpodium Grand Slam of Darts 2017 en werd het gesprek van de dag. Gek genoeg niet door zijn prestaties maar vanwege zijn Darteritus. Een mentale en fysieke aandoening die ervoor zorgt dat een darter zijn pijlen niet kan loslaten. Het is een aandoening die sommige darters treft. Maar niet alleen darters...
In een opbloeiende economie is het voor organisaties een uitdaging om talent aan zich te binden. Wij zien dat organisaties talenten proberen te binden door de focus op ontwikkeling te vergroten. Zo worden jaarlijkse beoordelingsgesprekken steeds meer ontwikkelingsgericht in plaats van kritisch terugkijkend ingestoken. Ook zien wij dat organisaties meer investeren in ontwikkelprogramma’s. De vraag is: renderen deze inspanningen voldoende?
Sarah Wood, CEO van Unruly, was een van de sprekers op HR Tech World. Onder de titel ‘Embracing Unruliness’ vertelde zij over de manier waarop haar organisatie met personeelswerving omgaat. Diversiteit in alle opzichten is het toverwoord achter een zeer succesvolle formule. 'Great people are like magnets; they attract other great people!'
De moderne organisatie is een netwerkorganisatie. Steeds meer mensen werken in organisaties die flexibel zijn. Snel en creatief reageren op vragen uit de markt, op veranderende eisen en wensen van klanten is het motto geworden. Daardoor zijn de structuren van veel organisaties de laatste decennia veranderd en vragen organisaties van medewerkers meer flexibiliteit. Organiseren met talenten van medewerkers staat centraal.