Marleen van Dijk is de eerste kwartaalwinnaar van de HR Challenge. Eugène Commandeur, Digital Marketing bij ADP, overhandigde Marleen op maandag 9 september jl. de prijs, een bon ter waarde van 100 euro te besteden bij managementboek.nl. De afgelopen ronde draaide het om wet- en regelgeving op het gebied van HR. Marleen had niet alleen de meeste vragen goed maar beantwoordde deze ook nét even sneller dan Herman Sars. Herman eindigde deze ronde op de tweede plaats, op de hielen gezeten door Caroline van den Wijngaard.
Wat is uw visie op leiderschap? Hoeveel ruimte biedt uw organisatie voor zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid? Hoe kunt u medewerkers beter ondersteunen bij zelfleiderschap?
Google’s 20-procent regel waarbij werknemers 1 dag in de week aan eigen projecten kunnen werken bestaat zo goed als niet meer. Dit zeggen (voormalige) werknemers zo meldt de Amerikaanse site Quartz.
Een veel voorkomend thema dat ik hoor van cliënten is dat ze het lastig vinden om (belangrijke) keuzes te maken. We leven in een wereld waar heel veel mogelijk is en eigenlijk kunnen we kiezen wat we willen. Dat is natuurlijk heel fijn, maar het brengt ook ‘keuzestress’ met zich mee als je door de bomen het bos niet meer ziet.
Waarom zijn mensen toch zo verschillend? Hoe kunt u achterhalen wat medewerkers motiveert? Welke inzichten helpen om hun gedrag beter te begrijpen?
Nederland heeft een tekort aan effectieve leiders. Op het gebied van IT- en administratieve vaardigheden daarentegen scoort Nederland goed. Dat en meer concludeert SHL in het Talent Report.
Uit een onderzoek van Ernst&Young blijkt dat slechts 45 procent zich efficiënt vindt in het vinden van talent. Zorgwekkend eigenlijk, omdat juist talenten van cruciaal belang zijn voor ondernemingen om te groeien.
Wat zorgt ervoor dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan? Hoe kunt u een context creëren waarin het beste in mensen naar boven wordt gebracht? Welke ingrediënten zijn er nodig om structureel de passie en prestatie van een bedrijf te verbeteren?
Studenten met de studierichting personeel & arbeid en sociale wetenschappen zijn tijdens hun stage niet zo bevlogen zo blijkt uit de Stagemonitor 2013 van StudentenBureau. Dit kan met het werkklimaat van doen hebben aldus de onderzoekers.
Assessments worden in Nederland door steeds meer organisaties gebruikt bij het beoordelen van kandidaten. Sterker nog: Nederland is wereldwijd het land met het hoogste gebruik van psychometrische assessments. Een groot internationaal onderzoek, de cut-e Assessment Barometer 2012/13, signaleert daarnaast nog een paar additionele trends.