Bijna een kwart (22%) van de Nederlandse werknemers gebruikt social media in hun vrije tijd voor hun werk. Bovendien zijn werknemers die werken bij een organisatie die social media toestaat meer tevreden (7,3) dan werknemers die dat niet mogen of kunnen (7,0). Dit blijkt uit het onderzoek ‘Social Media gebruik in 2012 en de impact op de beleving binnen organisaties’ van CompanyLife onder 4.400 werkenden in Nederland.
Aan social media-gebruik zijn risico’s verbonden, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Tweets van werknemers hebben al tot rechtszaken geleid. En ook Linkedin-acties kunnen tot problemen leiden. Een voorbeeld van dat laatste is de case waarin de kort-geding-rechter in Arnhem een voormalig werknemer veroordeelde tot een boete van 10.000 euro omdat hij na zijn vertrek een relatie uit zijn oude werkkring had toegevoegd aan zijn Linkedin-contacten.
Organisaties overschatten hoe enthousiast nieuwe werknemers zijn over hun nieuwe baan. Veel van hen twijfelen nog of ze wel op hun plek zijn bij de nieuwe werkgever.
Nederland leidt veel te weinig technici op vanwege onvoldoende interesse in de eigen maakindustrie. Dat stelt financieel directeur Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML.
Als een van de weinige sectoren blijft het vacatureaanbod in de HR-sector redelijk stabiel. Ook in februari bleef het aanbod voor de sector gelijk. Dat blijkt uit de Monster Employment Index.
MBO- en HBO-studenten hebben tijdens het Global Enterprise Project op 16 februari in teams innovatieve en rendabele oplossingen gepresenteerd waarmee de duurzaamheid van een organisatie bevorderd moet worden.
De Wet Werken Naar Vermogen (WWNV) is naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze nieuwe wet bevat maatregelen die het voor werkgevers aantrekkelijker moet maken om mensen met een arbeidsbeperking aan te stellen.
Een op de tien Nederlanders die op zoek is naar een nieuwe baan, vindt deze het liefste in het buitenland. België, Duitsland en de VS zijn het meest populair. Vooral hoger opgeleiden, jongeren en ouderen willen weg. Zo blijkt uit onderzoek van Jobbird.com.
Kent u uw doelgroep? Zijn uw toekomstige medewerkers juist online of offline te vinden? Hoewel social media sterk in opkomst zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze voor elke organisatie even belangrijk zijn. Potentialpark zocht uit waar doelgroepen zich ophouden.
Recruitment en communicatie dragen employer branding meer dan de afdeling HR, die employer branding meer als direct wervingsinstrument ziet. Dit is een van de conclusies uit het fundamenteel onderzoek naar Het Nieuwe Employer Brand.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling