Veel Nederlanders nemen zich voor in 2011 een nieuwe baan te zoeken. Maar liefst 70 procent zegt als goede voornemen uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Salarisverhoging staat op de tweede plaats als goed voornemen voor 2011. Veel minder populair zijn het oppikken van een studie/cursus en het maken van promotie.
Minister Donner van SZW en Hirsch Balin van Justitie willen dat kennismigranten uit landen buiten de EU die in Duitsland of België willen (blijven) wonen en in Nederland willen werken, minder moeizaam toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt kunnen krijgen.
Hogeropgeleiden die pas zijn afgestudeerd hebben door de economische crisis minder kans op een baan met een vast contract. Daarnaast moeten starters op de arbeidsmarkt langer zoeken naar een baan.
Leidinggevenden kunnen heel wat doen om discriminatie op de werkvloer tegen te gaan. Organisaties en leidinggevenden zijn daar echter lang niet altijd op toegerust, zo blijkt uit het jaarverslag van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) over 2009.
Volgens de Nederlandse beroepsbevolking discrimineren werkgevers vooral op leeftijd en etniciteit bij het aantrekken van nieuw personeel. Meer dan de helft deelt deze mening. Beide soorten discriminatie komen veel vaker voor dan discriminatie op werkervaring en geslacht.
Karakter is nog belangrijker voor de beroepskeuze dan al werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Australische University of Western Sydney, meldt Nuzakelijk.nl.
HR-managers kunnen de ideale werknemer herkennen aan zijn discipline, hoogstaande moraal, creativiteit, vermogen tot integreren van informatie én respect voor anderen. Daarmee past hij naadloos in de filosofie van het Nieuwe Werken.
Veel sollicitanten liegen in hun curriculum vitae, zo ook de Nijmeegse grootverdiener en schouwburgdirecteur Albert Krielen die dinsdag door de Gelderlander ontmaskerd werd. Een simpele controle had het debacle kunnen voorkomen.
Vanaf 1 juli moeten werknemers die langer dan een jaar in de WW zitten iedere baan nemen die ze krijgen aangeboden. Een Kamermeerderheid is het eens met dit voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Het aantal online vacatures belandde in januari op het laagste punt in drie jaar. Dit blijkt uit de ‘Monster Employment Index’. De index geeft maandelijks de status van de online arbeidsmarkt aan. Uit de index blijkt dat er in alle sectoren gemiddeld 35 procent minder vacatures online staan dan een jaar geleden.