Vanuit het idee dat een organisatie goede werknemers moet koesteren, heeft het competentiemanagement een hoge vlucht genomen. In de praktijk blijkt echter vooral het belang van de organisatie gediend te worden.
Maar liefst 70 procent van de opleidingen van werknemers levert zowel de organisatie als de werknemer niets op. Dat blijkt uit onderzoek van Fources, opleidingenintermediair voor bedrijven.
Eigenschappen als punctualiteit, het halen van deadlines, terugbellen en een opgeruimd bureau, zijn belangrijker voor je carrière dan gedacht. De werkgever kan namelijk op basis hiervan besluiten een promotie wel of niet te laten doorgaan.
Een mediaproductiebedrijf heeft de samenwerking met een werknemer die was ingehuurd via een payroll-bedrijf wegens bedrijfseconomische redenen beëindigd. De werknemer is het hier niet mee eens en stapt naar de rechter.
Hoewel HR-directeuren zich op dit moment met name bezig houden met kostenbesparingen, maken ze zich ook al op voor de krapte op de arbeidsmarkt die straks op grote schaal zal ontstaan. Dit blijkt uit de HR Executive Survey, uitgevoerd onder een twintigtal Nederlandse HR directeuren. Doel van dit onderzoek van Deloitte was het in kaart te brengen van de trends en thema’s op het gebied van HR tijdens de recessie.
Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden! Komt Nederland eindelijk de crisis te boven of blijft de toekomst voor bedrijven juist inktzwart? Het antwoord op deze vraag ligt misschien wel in het verleden. Hoog tijd dus voor een terugblik op 2009. Wat zijn de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar?
Verliefdheden, relaties en intieme vriendschappen met directe collega’s zijn vanaf 1 januari 2010 verboden bij L1, de provinciale omroep in Limburg. 'Wil je dit toch doorzetten, dan zal een van jullie beiden moeten vetrekken', zo valt te lezen in de interne richtlijn ‘(Affectieve) relaties op het werk’, die onder het personeel is verspreid.
Nederlandse bedrijven vinden dat studenten te weinig normbesef hebben. Dat blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie KPMG.
Door de recessie nemen bedrijven harde maatregelen om op hun kosten te besparen, waaronder ingrepen in hun personeelsbestand. Soms gaan die te ver, blijkt uit onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Hay Group waarover Managersonline.nl berichtte.
Nederlanders hebben een relatief korte werkweek, ze gaan al na 39,9 uur naar huis. Europese onderzoekers vergeleken de gemiddelde collectief afgesproken wekelijkse werktijden in Europa.