Het lijkt er steeds meer op dat het ergste gedeelte van de recessie voor bij is. Tijd dus om de balans van winnaars en verliezers op te maken. Want in slechte tijden wordt de echte leider zichtbaar. Welke leider heeft knopen durven doorhakken en zijn onderneming klaargestoomd om, nu het herstel zich aandient, kansen te grijpen?
Ruim 59 procent van de werkenden heeft een baan die totaal niet overeenkomt met het werk waarvoor ze zijn opgeleid. Laat staan dat ze die baan hebben, waar ze als kind van droomden. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 528 respondenten.
Bent u bekend met de mogelijkheid om uw personeel onder te brengen bij een payroll-bedrijf? Als u dit overweegt, is het raadzaam om de kosten en baten goed door te rekenen. Uit een recent onderzoek blijkt dat vooral kleine bedrijven kostenbesparingen kunnen realiseren.
Mannen en vrouwen die hetzelfde werk verrichten krijgen nog altijd niet hetzelfde loon. Nederland blijft hierin ver achter op ander landen, aldus een onderzoek van het World Economic Forum.
Zestig procent van de werknemers gaat na de vakantie weer met plezier aan het werk. Dit is zes procent meer dan in 2008. Zo blijkt uit onderzoek van Unique Uitzendburo.
Een op de vijf vergaderingen is onnodig. Dit vindt althans 42 procent van de Nederlandse managers. Voornaamste irritatie is de onvoldoende voorbereiding van collega’s. Hierdoor verliezen de vergaderingen vaak hun nut. Dit blijkt uit de uitkomsten van het Workplace Survey uitgevoerd door Robert Half.
Leidinggevenden hebben vaak maar een vaag vermoeden hoe de organisatie kan worden verbeterd, of ze volgen blindelings de aanwijzingen van een gerenommeerd adviesbureau. Maar de doelen in deze verbetertrajecten zijn vaak niet goed onderbouwd, zegt André de Waal, onderzoeker van de Maastricht School of Management en Center for Organizational Performance. Hij geeft verbetertips, zoals: ‘neem de tijd’.
Bijna tweederde van de laagopgeleide jongeren is bang om op de arbeidsmarkt verdrongen te worden door leeftijdsgenoten met een beter diploma.
De werkloosheid onder laagopgeleiden gaat op korte termijn behoorlijk stijgen als gevolg van de economische crisis. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
De werkloosheid in Nederland is tussen april en juni fors gestegen: 4,8 procent van de beroepsbevolking is nu werkloos. Een jaar eerder was dat nog 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).