Topmannen van ondernemingen zijn steeds korter de baas. Dat blijkt volgens Express.be uit de studie ’CEO succession 2000-2009’. Het gemiddelde is in de laatste tien jaar gedaald van 8,1 jaar naar 6,3 jaar. In 2000 was de gemiddelde leeftijd van nieuwe ceo’s ruim 50 jaar. In 2009 is het gemiddelde gestegen naar ruim 53 jaar.
Wat betekent competentiemanagement voor medewerkers en management? Wordt met dit HR-instrument wel het gewenste effect bereikt? Albert Kampermann is eind vorig jaar gepromoveerd op een onderzoek naar de idealen van competentiemanagement en wat daarvan in de praktijk is terechtgekomen.
Medewerkers in Nederland voelen zich weinig gediscrimineerd. Slechts 2,4 procent van de medewerkers heeft dit wel eens ervaren. Nederland heeft daarmee de laagste cijfers van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Effectory. Hiervoor zijn vorig jaar ruim 2800 medewerkers uit acht Europese landen ondervraagd.
Hoe beter u een vergadering voorbereidt hoe meer er uitkomt. Dat lijkt een open deur. Maar vaak komen medewerkers onvoorbereid naar een vergadering en laten ze het maar over zich heen komen. Dat kan anders.
Creatieve werknemers bereiken maar moeilijk de top van het bedrijfsleven. Vaak associëren mensen creativiteit met zekere onvoorspelbaarheid en chaos. Dat ziet men niet graag in de eigenschappen van een ceo terug.
Het aantal vrouwen in leidinggevende posities moet bij grote Franse bedrijven binnen zes jaar zijn verhoogd naar 40 procent. Het parlement in Parijs heeft hiertoe een wet aangenomen.
Werknemers hebben het dit jaar weer meer voor het zeggen en durven het aan om te onderhandelen. Meer dan de helft gaat in het komende functioneringsgesprek praten over loonsverhoging zo blijkt uit een inventarisatie van juridisch dienstverlener Jurofoon onder 400 respondenten.
Pesten komt niet alleen op het schoolplein voor, ook in het bedrijfsleven gaan mensen gebukt onder pesterijen. Vaak heel subtiel en daardoor des te moeilijker te herkennen en bewijzen zo blijkt uit een onderzoek van HR-bedrijf Securex weet Nu.nl te melden.
Eén voor één hebben uw medewerkers een goed verstand, een behoorlijke ambitie en zijn ze inhoudelijk ook nog eens sterk. Ze worden bij elkaar gezet, want dan komt er ten slotte altijd iets goeds uit. Toch? Maar wat doet u wanneer de samenwerking van het team helemaal niet zo goed loopt als gedacht en daardoor prestaties op de werkvloer uitblijven?
HR wordt steeds meer gepositioneerd als strategisch partner. Maar bij de meeste organisaties hebben noch de HR-professional noch de manager de benodigde competenties ontwikkeld om dit partnerschap te laten slagen. Beide groepen onderkennen de behoefte aan training en ontwikkeling maar denken anders over de kloven die moeten worden overbrugd zo blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group (BCG) en de World Federation of People Management Associations.