Veel bedrijven kampen met groeiende skill gaps onder medewerkers. En de traditionele leermethoden schieten tekort. Wil jij deze kloof zo snel mogelijk effectief dichten? In dit artikel ontdek je waarom skill-based leren dé oplossing is voor dit prangende HR-vraagstuk. Je krijgt praktische tips en een e-book met concrete strategieën om hier direct mee aan de slag te gaan.
Mantelzorgers combineren regelmatig hun zorg voor een naaste met een baan. Het is voor HR-professionals dan ook belangrijk om de impact van mantelzorg op medewerkers te herkennen en te ondersteunen. In dit artikel lichten we de toenemende uitdagingen van mantelzorg toe en leggen we uit hoe HR hierop kan inspelen.
Met alle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen nemen de verantwoordelijkheden van het HR-team alleen maar toe. Hoe baan je je een weg in deze jungle aan HR-uitdagingen? Tijdens HR Day nemen CHRO’s, experts en specialisten je mee in alles wat op HR afkomt en welke oplossingen daarbij horen. Wil je al direct wat inzichten meenemen? Lees dan verder.
Marco Burelli, Head of HR Strategy van TomTom en spreker tijdens HR Day stelt dat het tijd is om af te rekenen met ‘traditionele HR-modellen’, en een ‘revolutie in hoe we onszelf organiseren' door te voeren. Burelli licht in dit interview de nieuwe HR-strategie van TomTom toe die dankzij de transformatie van de afdeling mogelijk is. ‘Er was weerstand, maar veel minder dan voorzien.’
Het is tijd om af te rekenen met ‘traditionele HR-modellen’, en een ‘revolutie in hoe we onszelf organiseren' door te voeren aldus Marco Burelli, Head of HR Strategy van TomTom. Burelli licht in dit interview toe hoe HR onder zijn leiding en de rest van het managementteam is getransformeerd naar een klantgerichte afdeling die principes uit productmanagement en agile werken toepast.
Het Rijksmuseum is sinds de heropening in 2013 met meer dan 60% gegroeid: van 590 medewerkers naar 950. Deze sterke groei vraagt om verbeterde processen, structuren en systemen. Ook de rol van HR verandert hierdoor. Bovendien blijken uitdagingen die al voor de ingezette transformatie opspeelden, bijzonder hardnekkig. Zoals de invulling van bepaalde functies.
Waarom overheidsdiensten als de Belastingdienst en de Raad voor de Kinderbescherming stuklopen op zelfsturende teams? Consultant en organisatiespecialist Jesse Segers: 'Van management naar zelfsturing is een continuüm, een nooit gewonnen strijd.' Er zijn volgens hem betere alternatieven als je efficiëntie of flexibiliteit nastreeft.
De belangrijkste factor die bepaalt of een team wel of niet succesvol is, lijkt toch niet de mensen waar het team uit bestaat of de samenstelling van het team, maar de teamcultuur. Ook in het boek Teamenergie wordt een dergelijke cultuur als ideaal voorgesteld. Volgens de auteurs kan een team zich in zeven fasen bevinden. In dit artikel lichten we enkele interventies uit voor teams die boven hun macht lijken te grijpen.
Veel leidinggevenden hebben grote moeite om gesprekken te voeren met medewerkers waarin feedback op prestaties centraal staat. Onnodig, want vooroordelen over feedback geven zijn eenvoudig te weerleggen en positief te maken aldus docent leiderschapscommunicatie Deborah Grayson Riegel.
Toen Daniёlle van Alewijn begin 2020 bij Swapfiets aan de slag ging, was er geen gestructureerde HR-afdeling. Sinds die tijd ontwikkelde de organisatie zich ontzettend snel. Vanwege die stormachtige ontwikkeling wordt ook de betrokkenheid van het personeel elk kwartaal gemeten.