Om een sterk werkgeversmerk te creëren, moet employer branding als managementinstrument op de juiste manier binnen de organisatie worden belegd. “Met employer branding verover je immers een plek in het brein van – potentiële – medewerkers. Daarom moet zowel HR als communicatie erbij betrokken zijn.”
Hoeveel medewerkers en leidinggevenden lopen er niet rond die ontevreden zijn over de vaak verplichte functioneringsgesprekken die jaarlijks moeten worden gehouden? Dit moet toch beter kunnen? Het zou helemaal mooi zijn als de medewerker tevens de verantwoordelijkheid en regie neemt voor diens functioneren, professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Essentiële thema’s binnen veranderende en lerende organisaties waar continu aandacht voor nodig is.
Een van de finalisten van de HR Proffie beleidsprijs 2014, vakprijs voor excellent personeelsbeleid, was ProRail. Een interview met Madelon Flint, Directeur HRM bij de spoorinfrastructuurbeheerder.
Een van de finalisten van de HR Proffie beleidsprijs 2014, vakprijs voor excellent personeelsbeleid, was Hutten. Een interview met Pascal Verheugd, HR-directeur bij de culinaire dienstverlener.
Tijdens het HR Proffie-event op 20 november is Ziekenhuis St Jansdal winnaar geworden van de HR Proffie Veerkrachtprijs voor de getoonde veerkracht in moeilijke (economische) omstandigheden. Hoe werken zij in de praktijk? Een interview met Carla de Meijer-Heijser, manager HR van het ziekenhuis.
Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Als HR- en facility professionals dat eens wisten, dan konden zij nu al maatregelen treffen om zich goed op de toekomst voor te bereiden. Helaas bestaat er geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Om toch de nodige inzichten te bieden, wierpen zeven experts uit overheid en bedrijfsleven tijdens een rondetafelgesprek een blik in de toekomst.
Topmanagers moeten beschikken over een bijzondere ‘drive’ en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om zichzelf en anderen succesvol te laten zijn. Ze kunnen echter ook doorschieten in deze kwaliteiten, met negatieve, tot zelfs rampzalige gevolgen als resultaat. Hoe raken leiders verzeild in deze donkere kant van leiderschap, en belangrijker nog, hoe voorkom je dat?
Een hogere medewerkerstevredenheid, lager ziekteverzuim en minder klachten en bezwaren van burgers. Dankzij de introductie van een innovatief bedrijfsvoeringsmodel wist de gemeente Boxmeer deze opvallende resultaten te behalen, met zelfs minder ambtenaren op de koop toe. Hoe kreeg de gemeente dit voor elkaar?
Voldoende aandacht besteden aan de teammoraal is niet alleen essentieel voor het vasthouden van mensen. Het houdt werknemers ook loyaal en productief. Tim Stone van Polycom met vijf tips voor het optimaliseren van de medewerkerstevredenheid.
Hoe houd je plezier in je werk? Dat is de voornaamste drijfveer van Karel de Groot, brigadier van de politiekorps Brabant-Noord. Met het ‘job demands-resources model’ en het in eigen beheer ontwikkelde programma Op eigen kracht probeert het korps in te spelen op de veranderingen in een organisatie, waar het lijkt ofchange the only constantis.