Als een werknemer na een dienstverband van 1,5 jaar wegens bedrijfseconomische omstandigheden wordt ontslagen, gaat hij niet akkoord met de geboden compensatie.
Op de vooravond van de wedstrijd Uruguay-Nederland, tijdens het WK afgelopen zomer, wil een werknemer een grap uithalen bij het bedrijf waar hij werkt. Hij is van plan de bedrijfsvlaggenmast met vlag weg te nemen, deze thuis oranje te schilderen en vervolgens terug te plaatsen. Helaas wordt hij betrapt op deze ‘diefstal’.
Een Hogeschool schorst een docent voor onbepaalde tijd als hij zich negatief uitlaat over de directie en collega’s, wangedrag vertoont en in strijd met de regels handelt.
Een werkneemster is op basis van een leer-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij een werkgever in dienst getreden. Ze wordt ziek en overschrijdt de maximale ziekteperiode. Mag de overeenkomst nu beëindigd worden?
Ict-reus Capgemini schrapt momenteel geruisloos honderden banen, maar omzeilt daarbij de wettelijke regels voor collectief ontslag. Dat meldt de Volkskrant.
Eén van de vijf meest kostbare fouten van een reorganisatie is het gebruik van verouderde of onjuiste personeelsinformatie. De gegevens van het personeelsinformatiesysteem moeten altijd kritisch bekeken worden om een valse start te voorkomen. Dat stelt Tangram, specialist in in- door- en uitstroomsoftware:
Een werkneemster is sinds begin 2012 werkzaam in de functie van intercedente bij een uitzendburo. Eén van de taken is het benaderen van potentiële opdrachtgevers voor de uitzendkrachten. Tussen werkgever en werknemer ontstaat onenigheid over de uitvoering van de werkzaamheden. De werkneemster stopt met haar werk en gaat eerder naar huis. De werkgever stuurt een bevestigingsbrief van de ontslagname. De werkneemster stelt dat zij geen ontslag heeft genomen, maar zich per WhatsApp-bericht heeft ziek gemeld en opgeroepen wil worden bij een bedrijfsarts.
In België beëindigde de HEMA begin 2011 de arbeidsrelatie met een uitzendkracht omdat deze weigerde haar hoofddoek af te doen op de werkvloer. De Arbeidsrechtbank te Tongeren heeft nu geoordeeld dat dit in strijd is met de anti-discriminatiewetgeving. Hoe zit dit in Nederland?
Hoe langer in dienst, hoe hoger gemiddeld een ontslagvergoeding bij de kantonrechter kan uitvallen. Toch kan die vergoeding ook na een kort dienstverband alsnog hoog zijn, bijvoorbeeld als een werkgever nalaat om een verbetertraject aan te bieden bij disfunctioneren van een werknemer.
Een werkneemster is het oneens met de beëindiging van haar arbeidsovereenkomst wegens bedrijfseconomische redenen. Zij claimt dat het ontslag kennelijk onredelijk is.