Bij een vrijwillige vertrekregeling of onverwijtbaar ontslag, bijvoorbeeld bij een reorganisatie waardoor werknemers boventallig worden verklaard, kan de werkgever ervoor kiezen om een outplacementprocedure in gang te zetten. Outplacement heeft tot doel dat de vertrekkende werknemer een nieuwe werkkring vindt. De kosten van outplacement komen over het algemeen voor rekening van de werkgever.
Ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen zijn momenteel (helaas) schering en inslag. De diverse routes die tot een dergelijk ontslag kunnen leiden worden allen gebruikt. De UWV-procedure, de beëindiging met wederzijds goedvinden of de inhoudelijke ontbindingsprocedure bij de kantonrechter.
Het nieuwe regeerakkoord van de VVD en de PvdA met als titel "Bruggen slaan" is op 29 oktober jl. gepubliceerd en heeft grote gevolgen voor het ontslagrecht in Nederland. Wij informeren u over de belangrijkste wijzigingen.
Advocaten hebben forse kritiek op de manier waarop het kabinet-Rutte II het ontslagrecht wil wijzigen. De plannen van het nieuwe kabinet zijn ondoordacht en onverstandig. Dat stelt de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) in een reactie op de plannen met betrekking tot het ontslagrecht.
Met een goede begeleiding kunnen Wajongers met autisme blijven werken. Voorwaarde is wel dat de werkgever en collega’s bekend zijn met autisme.
De werknemer was vanaf 1 november 1993 in dienst bij een werkgeefster, die een automatenhal/winkel exploiteerde. Enkele dagen voor de verkoop van de automatenhal (per 1 mei 2011) door werkgeefster, heeft zij de werknemer een vaststellingsovereenkomst laten tekenen waardoor de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden eindigde per 30 april 2011.
Wanneer een werkgever en werknemer in gesprek zijn over het einde van de arbeidsovereenkomst, komt het voor dat partijen verschillen van mening over het moment waarop overeenstemming is bereikt.
Als een werkneemster ontkent schade te hebben veroorzaakt aan een voertuig, ontslaat de werkgever haar op staande voet.
Door een landelijke stakingsdag bij TNT wordt er een dag geen post bezorgd. Hebben de postbodes deze dag wel recht op hun (volledige) salaris? Met andere woorden: heeft de werkgever een loondoorbetalingsplicht bij stakingen?
Het aantal werkgevers dat via UWV vast personeel wil inruilen voor flexwerkers is beperkt. Degenen die het wel wilden, kregen meestal nul op het rekest. Dat blijkt uit de ‘Monitor Uitvoeringsinstructie UWV’ die minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.