Er is sprake van 10 euro per maand. Dat is de verwachting in het begrotingsoverleg tussen kabinet, coalitie en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP.
Dat betekent een verhoging naar 1215 euro per volwassene, 114 euro meer dan dit jaar. De basispremie komt daardoor ongeveer uit op het niveau van 2013.
Eigen risico
Ook het eigen risico gaat omhoog. Nu gaat het nog om een bedrag van 360 euro en dat moet volgens de Haagse bronnen in 2015 ongeveer 375 euro worden, een bescheiden stijging dus. Het Centraal Planbureau voorspelde in maart dit jaar al dat het eigen risico zou stijgen tot 405 euro.
Zorgverzekeraar bepaalt premie
Overigens is het niet zeker dat voor iedereen de premie volgend jaar zal stijgen. Een zorgverzekeraar mag zelf bepalen of hij de richtlijn van het kabinet toepast of niet.
Premie verhogen
De stijging van de zorgpremie heeft te maken met allerlei veranderingen. In het verleden werd een deel van de premie betaald door de verzekerde en het andere deel door de werkgever. De laatste betaalde iets te veel en dat wordt nu recht getrokken door de premie voor alle verzekerden iets te verhogen.
Cursus Grip op Ziekteverzuim
Signaleren- Analyseren – Beheersen – Beperken
Werkgevers en -nemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het om het beheersen van ziekteverzuim gaat. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Tijdens deze cursus ziekteverzuim leert u hoe u door adequaat in te grijpen de verzuimkosten binnen uw onderneming kunt beperken. Meer informatie en inschrijven…