Nu werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk zijn om te zorgen dat een werknemer met gezondheidsklachten aan het werk kan blijven, neemt het aantal re-integratiemethoden toe. Inzicht in de werking van de verschillende instrumenten blijft echter nog achterwege. Een databank moet hier verandering in aanbrengen.

Welke aanpak werkt in welke gevallen en waarom? Voor wie is welke re-integratieaanpak het meest geschikt? Vragen waar werkgevers en werknemers steeds vaker mee worstelen. Het aantal verschillende re-integratiemethoden is groot, maar er is nog geen inzicht in de effectiviteit ervan. Dat is jammer, want de kosten van interventies zijn fors.

Daarom heeft het ministerie van SZW een databank in het leven geroepen waarbij een panel van deskundigen re-integratie-interventies beschrijft en beoordeelt op hun effectiviteit in bepaalde situaties. Op dit moment is de omvang nog beperkt en staan er vooral interventies in die gericht zijn op mensen die geen werkgever meer hebben.

Heeft of krijgt u te maken met werknemers met gezondheidsklachten, kijk dan op www.interventiesnaarwerk.nl om vooraf meer zekerheid te krijgen of een investering in een bepaalde interventie al dan niet zinvol is.