Een re-integratiebedrijf, een arbodienst of bedrijfsarts, een loopbaancoach, een outplacementbureau of opleidingsinstituut kan zich onderscheiden met het Blik op Werk Keurmerk. Werkgevers weten dan dat zij met een deskundige met een kwaliteitsgarantie in zee gaan.

Voor een zieke medewerker moet u diep in de buidel tasten. U probeert hem daarom zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen (re-integreren), bij u (eerste spoor) of bij een andere werkgever (tweede spoor). U moet dan wel weten waar u precies rekening mee moet houden. Zo kunt u een tweede spoor pas opstarten als het eerste spoor niets heeft opgeleverd. Blijkt dat u moet zoeken naar externe arbeidsmogelijkheden, dan kunt u ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een arbodienst of aan een extern bureau. Wees zorgvuldig in uw keuze. Kies een bureau dat ervaring heeft met het soort re-integratie dat aansluit bij de zieke werknemer en de branche waarin uw organisatie werkzaam is.

 

Keurmerk

Het Blik op Werk Keurmerk wil de markt transparant maken en de kwaliteit van werkzaamheden borgen. Cliënten, werknemers, cursisten /kandidaten en opdrachtgevers kunnen aan de hand van het keurmerk bewuster kiezen met welke dienstverleners zij contracten afsluiten.

 

Beoordeling

Centraal in het Keurmerk staat de cliënt die gebruik maakt van de dienstverlening. Dienstverleners komen alleen in aanmerking voor het Keurmerk als hun cliënten tevreden zijn over de geleverde dienstverlening en als ze hun afspraken zijn nagekomen. Ook de tevredenheid van opdrachtgevers en hun mening over het nakomen van afspraken, weegt zwaar mee in de beoordeling.