Van 11 tot en met 15 november 2019 is weer de Week van de Werkstress. Het doel is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress te voorkomen is. Door te zorgen voor voldoende plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en/of genoeg uitdagingen in het werk.
De Tweede Kamer heeft zojuist met een overgrote meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel temporisering verhoging van de AOW-leeftijd. De wetswijziging is nodig om de AOW-leeftijd de komende jaren minder snel te laten stijgen. 128 van de 150 Kamerleden hebben voor dit wetsvoorstel gestemd. Op korte termijn wordt het voorstel in de Eerste Kamer behandeld.
De internetconsultatie met betrekking tot het wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA is gepubliceerd. Met het wetsvoorstel wordt voor werkgevers loondoorbetaling bij ziekte goedkoper door de financiële tegemoetkoming. Daarnaast wordt onzekerheid bij werkgevers weggenomen, omdat het medisch advies van de bedrijfsarts bij de toets op de re-integratie inspanningen leidend wordt.
Vanaf 1 januari 2020 is heel Achmea 100 procent rookvrij. In aanloop daarnaartoe biedt de verzekeraar alle medewerkers en hun huisgenoten gratis stoppen-met-rokencursussen aan. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea en Michael Rutgers, voorzitter van het Longfonds lichten toe waarom het zo belangrijk is om te stoppen met roken. En wat een werkgever daarin kan betekenen.
Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een fout gemaakt bij de communicatie over de nieuwe catalogus met ziekten, symptomen en oorzaken van letsel zo meldt NOS.
Een burn-out is nu officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Hiermee is burn-out als ziekte toegevoegd aan een lijst van ziekten, symptomen en oorzaken. Dit maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend.
Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderwerpen die bij steeds meer bedrijven op de agenda komen te staan. Meer diversiteit is een mooi streven. Maar hoe pak je het aan? Een werkomgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt blijkt vaak een grote uitdaging.
Een groot deel (30%) van de Europese werknemers praat op het werk liever niet over geestelijke gezondheidsklachten of -problemen. Twee derde (65%) denkt dat de werkgever niet of nauwelijks geïnteresseerd is in hun geestelijke gezondheid.
Groen kan goed doen. Dat blijkt ook maar weer eens uit een onderzoek door de University of Michigan. Zij adviseren voor stedelingen een dagelijkse dosis natuur van minstens 20 minuten.
Om werknemers aan zich te binden en gezond te krijgen en/of te houden, ontplooien steeds meer werkgevers gezondheidsinitiatieven. Maar heeft die ‘bemoeienis’ door de baas zin?
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling