Het bewust maken, benoemen, zichtbaar maken en bespreekbaar maken van Mentaal Verzuim is de enige geloofwaardige weg om véél sneller tot een écht vitale, mentaal schone(re) en sterke(re) organisatie te komen. Met de snelst realiseerbare cultuuromslag waarin mensen elkaar versterkend willen, kunnen en durven bijsturen om het juiste goed te doen.
Corona heeft enerzijds gemaakt dat we in versneld tempo nieuwe zaken te leren hebben door online werken. Vernieuwing in ritmes en tooling. Anderzijds is er door minder contact veel ‘jeu’ van het werken verloren gegaan, die juist vaak voor verbinding en creativiteit zorgen. Je hebt nog meer eigen regie nodig opdat je je motivatie, innovatie en leren op peil kunt houden. Assessment en training op de 8 pijlers van veerkracht maakt dat je mentaal in conditie blijft.
Werkvermogen is: ‘de mate waarin een medewerker lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn huidige werk uit te voeren, nu en in de nabije toekomst.’ De variabelen die het werkvermogen bepalen worden samengevat in het ‘Huis van Werkvermogen’. Draaien aan de juiste knoppen van het werkvermogen beïnvloedt de productiviteit en daarmee het rendement van de organisatie.
Employee alignment/engagement: waar te beginnen? En vooral nu, in deze onzekere tijden waar verandering de enige constante is. Dat is de vraag die we bij PROOF vaak gesteld krijgen. En ik heb een heel duidelijk antwoord: you can’t eat the elephant in one bite, maar geef employee alignment nu wel extra veel prioriteit.
Het is goed mogelijk om gericht aan de inzetbaarheid van je medewerkers en het geluk te werken. Werkgeluk gaat over een duurzaam gevoel van voldoening. Het gaat dan over verbondenheid, autonomie, vertrouwen, waardering, uitdaging en het hogere doel van de organisatie.
Wie een jaar geleden tegen een werkgever buiten de zorg had verteld dat hij zich met vaccinatievraagstukken zou moeten bezig houden, zou voor gek zijn verklaard. Nu komt er bijna dagelijks op de werkgever de vraag af wat hij moet of kan met allerlei informatie en adviezen van de overheid én vragen van werknemers over vaccinatie tegen het coronavirus. Hieronder leiden wij de werkgever door dit woordendoolhof rond vaccinatieperikelen op de werkvloer.
Wat wordt na Covid-19 de werkstrategie van jullie team? Is hybride straks de heilige graal en hoe ga je dan met elkaar om? In wat voor cultuur kunnen jullie floreren en werken jullie effectief samen? Je teamcultuur aanpassen aan een nieuwe situatie is niet binnen twee maanden gefikst.
Jaarlijks meten we, samen met de Monitorgroep en de Gelukkig Werken Academy het werkgeluk van Nederlanders. In het onderzoek van dit jaar spelen natuurlijk de effecten van de coronacrisis een grote rol. Wat doen de veranderingen, het thuiswerken en de onzekere vooruitzichten met ons werkgeluk en de manier waarop we ons werk beleven?
Er zijn twee dingen waar wij bij Happy Office rotsvast in geloven. Allereerst in een positieve werkcultuur, oftewel een cultuur waarin werkgeluk centraal staat. Dat draagt bij aan het welzijn van medewerkers en het succes van organisaties. Daarnaast geloven we dat je zo’n cultuur alleen kunt bouwen door kleine stappen te zetten en te experimenteren. We schreven er een boek over 'Het Happy Office manifest, de vier pijlers van een positieve werkcultuur'.
Wat is regres? Wat levert het voor u op en wat is verder belangrijk om te weten? Onze regresspecialist, Rosita de Mos, krijgt regelmatig vragen over haar vakgebied. Ze neemt u graag in vogelvlucht mee in de wereld van regres.