Een op de drie HR-professionals vindt dat hun werkgever hen onvoldoende advies en stimulans geeft op het gebied van bijscholing. Aan kosten of werkdruk ligt dit niet, zeventig procent ervaart dat er genoeg budget en tijd is om de eigen kennis te kunnen bijspijkeren. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software onder meer dan tweeduizend HR-professionals.
Ruim 80% van de Nederlandse medewerkers vindt dat werkgevers niet genoeg doen om hun IT-skills bij te spijkeren. Ruim 60 procent van deze groep geeft zelfs aan dat hun werkgever helemaal niks doet om IT-skills bij te spijkeren of niet op de hoogte is van de initiatieven die hieromtrent worden genomen.
Wat wil de werkende Nederlander wel en wat niet? De HR-trendmonitor brengt elk kwartaal de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt in beeld. Een onmisbare tool nu meer medewerkers om zich heen kijken. Want, zo laten de resultaten zien, het vertrouwen in de arbeidsmarkt krabbelt steeds verder op.
Mensen wenden zich tot slimme technologie om hen te ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling sinds zij zich door de Covid-19-pandemie eenzamer zijn gaan voelen en zich niet langer verbonden voelen met hun omgeving. Uit onderzoek is verder gebleken dat mensen over de hele wereld het gevoel hebben vast te zitten in hun loopbaan en persoonlijke leven maar tevens de regie over hun toekomst weer in eigen handen willen nemen.
Tachtig procent van werkend Nederland is nog niet uitgeleerd. De helft daarvan zegt echter geen tijd te kunnen vinden om een studie te volgen naast een drukke baan. Wanneer men wel een studie naast zijn of haar werk volgt, wordt dan ook veel waarde gehecht aan de flexibiliteit van een onderwijsinstelling. Ruim negen op de tien (92%) werkende Nederlanders zegt de mate van flexibiliteit die een onderwijsinstelling kan bieden erg belangrijk te vinden.
Driekwart van de werknemers geeft aan dat hun werkgever weinig 50-plussers aanneemt. Dat blijkt uit CNV-onderzoek onder bijna 2400 leden boven de 45 jaar.
Kennis van en passie voor leren en ontwikkelen, dat is wat ons bindt bij Gooiconsult. We zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en delen dat graag met jou. Hierbij 5 tips op het gebied van re- en upskilling en over hoe ik geïnspireerd blijf.
De hoogte van scholingsbudgetten voor vrijwillige scholing varieert sterk binnen de twintig grootste cao’s. Het verschil kan oplopen tot meer dan 3.700 euro per jaar. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online opleidingsinstituut Laudius, dat de in cao’s vastgestelde scholingsbudgetten voor vrijwillige scholing in kaart bracht.
Investeren in het opleiden van je medewerkers is een groot thema binnen veel HR afdelingen. Het houdt je medewerkers scherp, ze blijven zich ontwikkelen en blijven zo van grote waarde voor je organisatie. En hoewel het traditionele leren in de schoolbanken niet meer zo aan de orde is, blijft deze ontwikkeling van je medewerkers onverminderd belangrijk.
Van de Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar met een voltijdbaan doen vrouwen een stuk vaker aan om- of bijscholing dan mannen. Zo nam afgelopen vijf jaar gemiddeld 25,1 procent van de vrouwen met een voltijdbaan deel aan een opleiding of cursus, terwijl dit percentage onder mannen slechts 17,9 procent bedroeg.