Binnen elke organisatie komt een moment waarop men een significante stap vooruit in de prestaties wil maken of als gevolg van gewijzigde interne en/of extern omstandigheden een koerswijziging wil doorvoeren. Er ontstaat dan een nieuwe situatie waarbij ander gedrag en een andere attitude op alle lagen binnen het bedrijf noodzakelijk worden. Deze verandering kan beginnen vanuit de directie, maar ook vanuit de werkvloer of andere stakeholders zoals klanten of vanwege nieuwe eisen van de overheid. Een aangrijpingspunt kan ook zijn wanneer blijkt dat de borging van de resultaten van individuele of teamcoachtrajecten niet slaagt. Vaak lukt dat niet omdat de context waarbinnen de coachees opereren te belemmerend is of omdat die context zelf de oorzaak blijkt te zijn van coachvragen.
Mensen moeten iets gaan doen dat bij ze past. Iets waar ze energie van krijgen, waar ze gelukkig van worden, waar ze voldoening uit halen. Er zijn te veel mensen die een nieuwe baan accepteren ‘omdat ze nu eenmaal moeten werken’ of omdat ze ‘dat werk al kennen’ of omdat ‘het ze best wel leuk lijkt’. Dát is niet wat werkgevers willen en nodig hebben! Ze willen iemand die het werk met enthousiasme gaat doen, met passie, iemand die zijn ziel en zaligheid er in gaat gooien, iemand die de beste in zijn vak wil worden. Dát is wat een werkgever wil! En die werknemer dan?
Steeds vaker wordt gesproken over de mogelijkheden van e-coaching als ontwikkelinstrument in organisaties. E-coaching (en dan bedoelen wij hier specifiek e-mailcoaching) kent een flink aantal positieve eigenschappen, waarvan de meest in het oog springende dat het tijd en plaats onafhankelijk is.
Wanneer mensen aan een coachtraject beginnen, zijn ze vol verwachting over de resultaten die ze daarmee hopen te behalen. Ze voelen een grote behoefte aan de input van een derde, ervaren soms zelfs geestelijke of emotionele pijn en willen daar graag van af. Ze zoeken een goede coach uit, omschrijven samen de doelen en bespreken een en ander met hun leidinggevende. Het traject wordt gestart, de rekening betaald en vol goede moed begint de coachee aan het huiswerk dat de coach hem of haar meegeeft. Wat kan er nog misgaan????
Met name organisaties in de Bouw hebben moeite om personeel te werven: één op de drie HR-professionals zegt moeite te hebben vacatures in te vullen. Het gaat dan vooral om de functies in de techniek en onderhoud zo blijkt uit het onderzoek HR Trends 2012-2013. Energiebedrijf Alliander heeft hier niet op gewacht en leidt jongeren zelf op in samenwerking met onderwijsinstellingen.
Een gebrek aan steun van een leidinggevende voor een opleiding kan een werknemer enorm frustreren. Medewerkers kunnen er overigens zelf invloed op uitoefenen om dit te doorbreken. Verder zijn interne opleidingen niet altijd minder dan externe trainingen. Dat stellen twee opleidingsspecialisten in een reactie op onderzoek waaruit blijkt dat veel werknemers hun beloofde opleiding niet krijgen.
Medewerkers hebben een duidelijke voorkeur om zich extern te scholen. Veel werknemers geeft de voorkeur aan klassikaal onderwijs of een combinatie met zelfstudie, omdat ze naast het opdoen van kennis ook waarde hechten aan netwerken. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van opleidings-en kennisinstituut De Baak onder bijna 4.000 respondenten.
Jonge werknemers hebben moeite met hiërarchische werkstructuren en willen zo veel mogelijk zelf beslissingen nemen. Dat blijkt uit de grenzeloze generatie op de arbeidsmarkt, een recent onderzoek naar de vraag hoe jongeren aankijken tegen werk, uitgevoerd door Motivaction in opdracht van uitzendorganisatie Manpower.
Minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin zet zich in voor een keurmerk voor gezinsvriendelijk werkgeverschap. En dat komt goed uit want volgens Brits onderzoek verdienen bedrijven die zich actief bezighouden met een goede werk-privébalans van hun medewerkers twintig procent per werknemer per jaar meer.
Managers kunnen de productiviteit en het welzijn van hun medewerkers beïnvloeden met eenvoudige beslissingen, bijvoorbeeld over de plaats van producten in een opslagplaats en het inbouwen van strategische pauzes. Dit zijn eenvoudige oplossingen die meetbare resultaten opleveren over de prestaties van de medewerkers.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling