Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, wil een wet die aangeeft hoe bedrijven en organisaties hun verantwoordelijkheid moeten nemen op veiligheidsgebied. Dit meldt het ANP.
Met zijn nieuwe belastingplan dreigt staatssecretaris De Jager (Financiën) roet in het eten te gooien als u van plan bent om leuke extraatjes voor werknemers te organiseren als kerstpakketten en survivaltochtjes in de Ardennen. Als het aan De Jager ligt mogen werkgevers hier vanaf 2011 nog maar 1,5% van de totale loonsom vrij aan uitgeven. Over alles wat de werkgever meer uitgeeft aan leuks, gaat hij 80% eindheffing betalen.
In de eerste acht maanden van dit jaar hebben 85.000 mensen hun ontslag gekregen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden 44.000 mensen ontslagen. Dit blijkt uit cijfers die het CBS.
De bereidheid om tot het 65e jaar door te werken, neemt toe. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die TNO heeft gepubliceerd.
Honderd ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de regio Amsterdam doen binnenkort mee aan een proef waarbij werknemers ook op een andere plek kunnen werken. Doel: het tegengaan van files.
Vrouwen met een deeltijdbaan die meer willen werken, slagen hier vaak niet in. Een op de vijf vrouwen die minder dan 25 uur per week werken, wil best meer werken. Slechts de helft van hen lukt dit ook. Dit blijkt uit de publicatie ‘Deeltijd (g)een Probleem’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
De beleidsregels voor arbeidsomstandigheden blijven voorlopig gehandhaafd. Dit heeft Minister Donner van SZW de Tweede Kamer toegezegd. Aanvankelijk was het de bedoeling de beleidsregels per 1 januari 2010 te laten vervallen.
Hoewel de werknemer de arbeidsovereenkomst (nog) niet heeft getekend, begint de werknemer toch met zijn werkzaamheden. Binnen een maand ontslaat de werkgever de werknemer onder verwijzing naar het proeftijdbeding in de ongetekende arbeidsovereenkomst. Is dit ontslag rechtsgeldig?
Voor de fiscus is het van belang dat uw bedrijf in de juiste sector wordt ongedeeld. Dat dit wel eens tot misverstanden kan leiden, blijkt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.
Door de crisis worden veel werkgevers gedwongen medewerkers te ontslaan. Hoe ze dit het beste kunnen doen is niet altijd duidelijk, blijkt uit analyse van het UWV. De uitkeringsinstantie biedt werkgevers daarom ‘eerste hulp bij ontslag’ en heeft de 7 meest voorkomende valkuilen bij een ontslagprocedure in kaart gebracht.