Successen op het werk moeten benoemd en gevierd worden. Aandacht voor persoonlijke gebeurtenissen blijkt aanzienlijk minder relevant zo blijkt uit onderzoek van Unique waarin werd onderzocht wat een werkgever aantrekkelijk maakt.
De gemeente Amsterdam heeft in een brandbrief aan staatssecretaris Weekers van Financiën haar zorgen geuit over de aangekondigde inperking van een belastingvoordeel voor expats zo bericht Het Financieele Dagblad. Ook de gemeenten Rotterdam en Den Haag uiten hun vrees.
Met het weekend meegerekend hebben Nederlanders gemiddeld 5,5 uur vrije tijd per dag. Dat is een half uur meer dan de rest van Europa.
De facilitaire dienstverlening scoort als sector het slechtst wanneer het gaat om de kwaliteit van arbeid. Dit blijkt uit onderzoek van FNV Bondgenoten.
Bedrijfsartsen willen een eind aan de druk die zij regelmatig ervaren van onder meer werkgevers en arbodiensten, die verlangen dat zij de Arbowet en hun beroepscode met voeten treden. Zij vinden gehoor bij staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In antwoord op Kamervragen geeft De Krom aan dat elke bedrijfsarts onafhankelijk moet kunnen werken.
De BV Nederland kan 380 tot 930 miljoen euro per jaar verdienen als meer medewerkers gaan sporten en bewegen. Als alle werknemers de fitnorm halen, dus drie keer per week 20 minuten sporten, levert dat bijna 1 miljard op zo blijkt uit onderzoek van TNO en PwC. Het tegenovergestelde is ook het geval: te weinig bewegen is een concreet arbeidsrisico en levert meer verzuim op. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en het Diabetes Fonds roepen daarom werkgevers, overheid en politiek op om nu in beweging te komen.
Werkgevers hebben ‘in geringe mate’ gebruik gemaakt van het verruimde onmisbaarheidcriterium zo schrijft minister Henk Kamp van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
Samsung Electronics deed onderzoek onder 1.500 kantoormedewerkers naar de grootste irritaties op de werkvloer. Irritaties met betrekking tot IT worden daarbij veelvuldig genoemd.
Nederlandse directeuren en commissarissen zijn het niet eens met het huidige ontslagrecht. Dit blijkt uit een onderzoek onder 240 leden van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD).
Over de kwaliteit van een kok is sinds zijn indiensttreding veel discussie. Keer op keer wordt aangegeven op welke wijze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en hoe gerechten klaar gemaakt moeten worden. De werkgever heeft na twee ziekmeldingen geen vertrouwen meer in het functioneren van de kok en heeft hem op staande voet ontslagen.