Vorig jaar werd de Arbeidstijdenwet en de Arbowet door negen eenheden van de Nationale Politie onvoldoende nageleefd. Uit een onlangs gehouden controle bij acht van deze eenheden blijkt dat maar bij twee eenheden de overtredingen zijn opgeheven. De Inspectie SZW, die het onderzoek uitvoerde, vindt dat de Nationale Politie meer moet sturen om de overtredingen op te heffen.
Wist u dat tussen 2005 en 2014 het percentage personen dat dagelijks op internet zit is gestegen van 68 naar 90 procent? En dat tien jaar geleden nog niet eens de helf internet gebruikte om de krant te lezen? Zo snel gaan die dingen dus en het einde is nog niet in zicht.
Vanaf 1 juli 2015 lopen bedrijfseconomisch ontslag en ontslag door langdurige arbeidsongeschiktheid via UWV. Voor het verzoek stelt UWV een speciaal formulier ter beschikking. Het is zaak deze volledig in te vullen. Alleen dan neemt UWV uw verzoek in behandeling en kan vervolgens al dan niet toestemming voor het ontslag verlenen.
Kleine werkgevers bij wie het water aan de lippen dreigt komen te staan en die het hoofd boven water kunnen houden door een werknemer te ontslaan, zijn mogelijk een lagere en misschien zelfs geen transitievergoeding verschuldigd. Deze werkgevers moeten wel aan strenge toetsingscriteria voldoen.
Een kwart (23%) van de Nederlandse HR-managers zegt dat thuiswerken de afgelopen drie jaar is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder 200 Nederlandse HR-managers.
De Fiscale verzamelwet 2015 is door staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ingediend bij de Tweede Kamer. Daarin is een eind aan de nihilwaardering van het rentevoordeel van een personeelslening voor de eigen woning opgenomen. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft per 1 januari 2016. Vanaf volgend jaar is het rentevoordeel gewoon belast.
Werknemers proberen voor 1 juli nog snel in aanmerking te komen voor een ontslagvergoeding op basis van de huidige wetgeving. Werkgevers proberen om het contract te laten ontbinden zodat ze geen transitievergoeding hoeven te betalen zo meldt BNR.
Vliegmaatschappij KLM is veel meer kwijt aan personeelskosten dan concurrenten. Zo liggen de kosten voor een purser 50 procent hoger dan die van andere maatschappijen. KLM heeft gepoogd de kosten te verlagen maar dat heeft niet gewerkt zo bericht EenVandaag op basis van interne documenten.
Wist u dat in 2011 niet eens de helft van de internetgebruikers de mobiele telefoon gebruikte om online te surfen? En dat in 2012 de tablet door nog maar 19 procent van de mobiele internetters onderweg werd gebruikt om te internetten? Zo snel kan het dus gaan en daar zal het niet bij blijven.
Een ruime meerderheid van de Nederlandse beroepsbevolking is ontevreden over de temperatuur op de werkvloer. 14 procent heeft het elke dag zo koud dat er een sjaal wordt gedragen en 17 procent klaagt juist over hitte omdat de verwarming altijd staat te loeien. In bijna de helft van de gevallen is het te warm óf te koud in de werkruimte. Het zelf aanpassen van de temperatuur is voor driekwart niet mogelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een platform van NationaleVacaturebank, onder 1.000 Nederlandse werknemers.