Vorig jaar al constateerde de organisatie dat steeds meer schuldeisers steeds vaker beslag op inkomen leggen. De payrollorganisatie is bezorgd over deze ontwikkeling, aangezien dit de privésituatie van de medewerker onder druk zet en het correct afhandelen van loonbeslag veel extra tijd en energie vraagt van de organisatie.
Please-directeur Hans van de Ven: “Tot voor kort voerden wij slechts enkele tientallen loonbeslagen per jaar uit. Inmiddels zijn dit er meer dan honderd per jaar, met een stijgende trend. Het betreft nu al ongeveer drie procent van het personeelsbestand. Koplopers zijn de zorgverzekeraars en het UWV, die langs deze weg teveel ontvangen uitkeringen terugvorderen.”
Persoonlijk budgetcoachingstraject thuis
Het budgetcoachingstraject bestaat onder meer uit een telefonische intake, een intakegesprek bij de medewerker thuis, hulp bij het ordenen van de administratie, het maken van een huishoudboekje en het opstellen van een persoonlijk en op maat gesneden plan van aanpak met advies over vergoedingen en regelingen waarvan een medewerker gebruik kan maken.
Betrokken
Van de Ven: “Door deze vorm van hulp blijven wij als juridisch verantwoordelijke werkgever bij de zaak betrokken. Dat is van belang want ervaring leert dat ondersteuning door de werkgever de motivatie van de medewerker vergroot. Overigens is het wel zo dat de budgetcoach totale vertrouwelijkheid hanteert, wij zullen niet op de hoogte zijn van wat er inhoudelijk exact speelt bij de medewerker.”