35 procent ziet zichzelf als een efficiënte planner in de ochtend. Ze staan elke ochtend op precies dezelfde tijd op en doorlopen dezelfde planning, zodat ze geen minuut verspillen. Ruim een kwart levert elke dag een race tegen te klok en eet in de trein of auto op weg naar het werk.
Efficiëntie
Volgens Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, past dit helemaal in de huidige tijdsgeest om geen moment onbenut te laten en alles zo strak mogelijk te plannen. Ook tijdens de lunch komt het woord efficiëntie naar voren. 28 procent neemt maximaal een kwartier voor de lunch, bijna de helft een kwartier tot een half uur. Serno: “Het gaat de young professionals vooral om de beleving, maar een mogelijke negatieve uitwerking kan een burnout zijn,” waarschuwt Serno.
Volgens het onderzoek van Ad Rem Young Professionals ziet het eetgedrag van young professionals er als volgt uit:
Ontbijttype | Percentage |
Efficiënte planner | 35 |
Racer tegen de klok | 27 |
Sportieve starter | 12 |
Iedere ochtend anders | 11 |
Laatkomer | 9 |
Franse ontbijter | 6 |
Lunch | Percentage |
0 – 15 minuten | 28 |
15 – 30 minuten | 48 |
30 – 45 minuten | 15 |
> 45 minuten | 9 |