Doet zich bij een bedrijf een grote ramp voor, dan kunnen de gemeente of de veiligheidsregio deze website gebruiken om andere bedrijven en betrokkenen in de nabije omgeving van de ramp te voorzien van de juiste informatie.
De vernieuwde website kan twee miljoen bezoekers tegelijk aan en 40 miljoen pageviews per uur. De site bevat actuele berichten, advies, antwoorden op vragen en belangrijke telefoonnummers. Om er zeker van te zijn dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot de informatie, is de site geschikt gemaakt voor alle gangbare webbrowsers (ook oudere versies) en voor mobiele apparatuur, zoals smartphones en tablets.
Social media
Daarnaast wordt de informatie van crisis.nl verspreid via veelgebruikte sociale sites. Op de site staan de gebruikelijke icoontjes van Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn. Zo kan de bezoeker de informatie ook gemakkelijk doorplaatsen naar zijn eigen sociale netwerk. Op deze wijze spelen bedrijven en burgers zelf een actieve rol bij de verspreiding van betrouwbare en juiste informatie over de crisis en kan deze informatie zich snel verspreiden. Bovendien kan de overheid die de website inzet, nieuwe berichten wereldkundig maken via Twitter en Facebook en deze tonen crisis.nl.
Tip
De Arbowet verplicht iedere werkgever te beschikken over een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Een RI&E is eigenlijk niets anders dan een lijst met alle arbeidsrisico’s en een bijbehorend plan van aanpak voor het wegnemen en/of verminderen van deze risico’s. Aan de hand van de gesignaleerde risicofactoren kan de werkgever constateren hoe hoog een bepaald risico is, welke actie het bedrijf moet ondernemen om het risico te verminderen en/of uit te bannen en ten slotte welke prioriteit dit heeft. Dit legt de werkgever vast in het plan van aanpak.