Ruim 40 procent van de Nederlandse werknemers vindt dat de kwaliteit van koffie op kantoor te wensen overlaat. Nagenoeg hetzelfde percentage is dan ook bereid om een (gering) bedrag te betalen voor een kopje koffie op kantoor met de kwaliteit van een professionele koffiebar. Dit bracht Douwe Egberts op het idee om een koffiecorner aan te bieden voor kantooromgevingen, gratis te plaatsen door de koffieproducent zelf.

“De koffie- en theekwaliteit die men thuis of in de horeca gewend is, wil men ook op het werk ervaren,” aldus Frans Saelman, algemeen directeur van Douwe Egberts Professional in Nederland. “Met D.E Coffee Kitchen creëren we in het zakelijke segment de ultieme koffiebeleving op het werk.” Saelman benadrukt dat het concept een rol vervult naast de bestaande gratis koffie- en theevoorzieningen op de werkvloer. “Omdat veel werkgevers koffie in de eerste plaats als een kostenpost zien, blijft de kwaliteit nogal eens achter bij de verwachtingen van medewerkers. Met onze onbemande koffiecorners gaan wij nu voorzien in die behoefte.”

Vier typen koffiecorners

De corner wordt vanaf eind maart geplaatst bij een aantal zakelijke klanten, zoals onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en ondernemingen. Het is een modulair ontworpen systeem dat zich onderscheidt in vier typen corners variërend van 3 tot 10 vierkante meter.  Douwe Egberts Professional plaatst de corners geheel gratis bij organisaties.

Voor de  corner heeft Douwe Egberts Professional samen met het Zwitserse Schaerer speciaal een espressomachine van barista-kwaliteit laten ontwikkelen. De machine biedt naast een uitgebreid aantal koffiesmaken (geheel naar eigen voorkeur bij te stellen) ook koude koffiedranken en theesmaken van Pickwick Slow Tea. De prijzen van de koffiesmaken beginnen vanaf € 1 en de duurste variant blijft nog onder de € 3. Afrekenen kan met de nieuwe Maestro Paypass betaalpassen van ING en ABN AMRO of met een speciale contactloze betaalpas op basis van MiniTix.

Het Nieuwe Werken, The Next Step

Meer flexibiliteit, een betere werk-privebalans, minder vierkante meters kantooroppervlak, een beter imago op de arbeidsmarkt. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om iets met Het Nieuwe Werken (HNW) te doen. Bij de meeste organisaties is de orientatiefase inmiddels ruimschoots gepasseerd. Het is niet langer de vraag of HNW wordt ingevoerd, maar hoe het optimaal kan worden geimplementeerd. Hoe nu verder?