De corona-crisis heeft de druk op de werknemers van Sanquin enorm vergroot. Hoe zorg je vanuit HR dat je medewerkers en management optimaal begeleidt in zo’n a-typische situatie? Een interview dat wordt afgesloten met drie ‘lessons learned’.
Voor wie dat kan, blijft thuiswerken voorlopig de norm. Ondertussen kijken organisaties vooruit: hoe richten we ons in op de 1,5 meter samenleving? Hoe kunnen we straks weer verantwoord terug naar de werkplek? De Corona Werkscan van Arbo Unie helpt je alles in beeld te krijgen wat daarbij komt kijken.
Als een organisatie besluit Agile te werken, heeft dat hoogstwaarschijnlijk vergaande consequenties voor het leiderschap. Aan het woord Harm Jan Brondijk, Ronald Buijs en Steven van den Heuvel de drie auteurs van het boek ‘Gids voor leiders – Hoe manage jij jouw agile transformatie?’ over wat managers kunnen doen om leiding te geven aan Agile transformatie.
Sinds het begin van de intelligente lockdown besteedt werkend Nederland gemiddeld 40% minder tijd aan sport. De waardering van de mentale fitheid is gezakt van een royale 7,5 naar een 6,9. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 werkende Nederlanders, in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank. BeFrank pleit voor het keren van deze tendens.
De één zit al weken noodgedwongen stil, terwijl de ander zich een slag in de rondte werkt. Verschillende medewerkers staan onder druk. Dit kunnen de cruciale beroepen zijn zoals geformuleerd door de Rijksoverheid, maar ook beroepen die zich bezig houden met vitale processen binnen organisaties. Al deze professionals hebben te maken met extra werkdruk. Hoe help je hen deze periode door?
Werk zoveel mogelijk thuis: aan dat devies is in Nederland massaal gehoor gegeven. We doen het voor het goede doel, maar het is voor velen flink wennen. En dan is er vaak ook nog die knagende onzekerheid. Juist nu is verbinding met je team ontzettend belangrijk. Hoe houd je zicht op wat er bij je medewerkers speelt nu je normale voelsprieten zijn afgesneden?
Het coronavirus heeft in korte tijd ons leven enorm veranderd en we merken de impact op allerlei manieren: in thuiswerken, sociale onthouding en werk dat wegvalt of juist enorm piekt. Voor velen van ons is deze Covid-19 uitbraak beangstigend. Onze emoties worden nog eens versterkt door de continue media-aandacht voor het virus en alle nieuwsberichten (waar of onwaar) die circuleren op social media. Hoe ga je met deze angst en onzekerheid om? Als leidinggevende en voor jezelf? Enkele tips.
Nu het coronavirus in ons land om zich heen grijpt, zijn miljoenen werkenden plotseling aan huis gekluisterd. Velen hebben daar hun taken zo goed en kwaad als het gaat opgepakt. Hoe blijf je bij alle beperkingen die dit met zich meebrengt, geestelijk en mentaal fit? Tips van Rita Paijmans, vitaliteitscoach bij Arbo Unie.
Tot zeker 6 april 2020 werken veel mensen thuis. Zo doe je dat zo gezond mogelijk.
Ondanks dat het nu misschien soms zo lijkt, staat de wereld niet stil. We wijzen je daarom graag op het volgende. Je hebt van het UWV begin maart een brief gekregen met de voorlopige berekeningen rond de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Deze berekeningen gaan over de correcties en aangiftes voor 2019 die gedaan zijn tot en met 31 januari 2020. Je kunt nu nog tot en met 1 mei 2020 eventuele (aanvullende) correcties doen als de berekeningen verkeerde gegevens bevatten of niet compleet zijn.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling