Het kabinet heeft op Prinsjesdag 2022 aangekondigd met een fors maatregelenpakket te komen. Vooral ten behoeve van de lage en de middeninkomens staat structurele inkomensverbetering op stapel. Maar wat houden deze maatregelen nu precies in? Graag zetten we een en ander voor je op een rij.
Je kunt geen nieuwsprogramma kijken of krant openslaan zonder dat het over de krapte op de arbeidsmarkt gaat. LinkedIn lijkt tegenwoordig dan ook meer op een vacaturebank dan een zakelijk netwerkplatform. Iedere werkgever zit met de handen in het haar: hoe kom ik aan werknemers? Sterker nog, hoe houd ik mijn eigen werknemers binnen?
Steeds meer werknemers dromen ervan als werkende nomade op een exotische plek met de voeten in het zand de laptop open te klappen voor de baas. Dat kan, mits u dat goed regelt. Enkele concrete tips en aandachtspunten.
In 2020 strandden opgeteld bijna 32.000 huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland. Vorig jaar zullen het er niet minder zijn geweest. De impact van zo’n relatiebreuk kan groot zijn, ook op hoe iemand in het werk functioneert. En al is een echtscheiding geen ziekte, je kan er wel ziek van worden. Hoe help je dat als werkgever voorkomen?
Steeds meer werknemers hebben last van ernstige stressklachten of burn-outs. Wie mentaal weerbaar is, heeft een kleiner risico op deze psychische klachten. Daarom deelt stress-expert en CEO van Happy Brain® Clinics Ellen Botman vier tips waarmee de mentale weerbaarheid op de werkvloer kan worden vergroot.
Hoog tijd om de alarmklok te luiden voor een stille pandemie: diabetes type 2. Bij 1,2 miljoen Nederlanders is het al vastgesteld, nog eens 1,1 miljoen mensen zitten in een voorstadium. En dat zijn lang niet allemaal ouderen. Hoe zitten, staan en bewegen van invloed zijn op het ontstaan en verloop van deze aandoening. En wat je als werkgever kan bijdragen aan het terugdringen van de risico’s.
Als een medewerker fors overgewicht heeft, of een straffe roker is, kun je als werkgever denken: dat zijn privézaken, daar heb ik niets mee te maken. Toch is dat maar ten dele waar, want leefstijl speelt een steeds bepalendere rol bij duurzame inzetbaarheid. Daar mag je het best met je medewerkers over hebben. Hoe pak je dat aan?
Ongeveer 1,8 miljoen werkende vrouwen in Nederland zijn in de overgang. Een cijfer om rekening mee te houden, want zo’n 80 procent van hen ontwikkelt overgangsklachten. In de praktijk worden deze lang niet altijd herkend. Reden om hier extra aandacht voor te vragen.
Het belang van een gezonde leefstijl wordt steeds breder in de samenleving erkend. Op de werkvloer is het nog geen vanzelfsprekend gesprekonderwerp. Werkgevers kunnen meer doen om het belang van een gezonde leefstijl bespreekbaar te maken en werknemers hierin te faciliteren.
Een auto van de zaak, onbeperkt vakantiedagen of een individueel keuzebudget: je arbeidsvoorwaarden kunnen nét het verschil maken voor (toekomstige) medewerkers. Maar hoe pak je dit succesvol aan anno 2022? Ontdek alles wat je moet weten tijdens het gratis webinar op 19 mei!
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling