Een aanzienlijk deel van de Nederlanders verwacht dat hun reisgedrag en hun werksituatie blijvend verandert door de coronacrisis. Een kwart van de mensen die meer zijn gaan thuiswerken en een derde van mensen die vaker op afstand vergaderen, verwacht dit in de toekomst te blijven doen. Ook denkt een op de vijf Nederlanders vaker te gaan lopen of de fiets te pakken.
Bijna 90 procent van de economische activiteit in Nederland kan met ten minste anderhalve meter afstand of thuis worden uitgeoefend. Ongeveer 10 procent kan dat niet. Voor deze sectoren moet een aparte oplossing komen. Tot deze inschatting komt RabobankResearch – Economisch Onderzoek.
Houd anderhalve meter afstand. Blijf thuis. Geef geen hand. Negatieve formuleringen werken niet altijd even goed als je gedrag wilt veranderen. Zijn er ook andere manieren - naast geboden - om gedrag van mensen in de (werk)omgeving te beïnvloeden? Maak gebruik van nudging en framing met deze tips!
Wanneer je een nieuwe werkplek of zelfs kantoorpand gaat inrichten is je doelstelling vanzelfsprekend om er een plek van te maken waar mensen zich prettig voelen, goed met elkaar kunnen communiceren, maar ook geconcentreerd hun werk kunnen doen. Vroeg of laat loop je dan tegen het vraagstuk ‘Akoestiek’ aan. Ongewenste geluiden kunnen veroorzaker zijn van irritatie of vermoeidheid, maar geluid kan je ook positief beïnvloeden tijdens je werkdag. Productiviteit en creativiteit zijn alleen mogelijk wanneer de akoestische omstandigheden optimaal zijn.
Voor elke organisatie is het belangrijk om na te denken over de beste plek voor de medewerkers. Een die ondersteunt, samenbrengt, enthousiasmeert en communiceert. De trends voor 2020 zijn dynamische flexibiliteit, hout, groepsgevoel en duurzaamheid. Daarbinnen zijn weer 4 microtrends te definiëren.
Voor elke organisatie is het belangrijk om na te denken over de beste plek voor de medewerkers. Een die ondersteunt, samenbrengt, enthousiasmeert en communiceert. De macrotrends voor 2020 zijn dynamische flexibiliteit, hout, groepsgevoel en duurzaamheid.
Het besef dat we beter met onze planeet om moeten gaan wordt steeds groter. Ook uw bezoekers verwachten dat een ontvangst niet alleen vriendelijk en gastvrij is, maar ook groen. Een duurzame bezoekbeleving is niet moeilijk te organiseren. Investeer in groen, kies duurzame producten, scheid het afval en stimuleer lichaamsbeweging.
Medewerkers in Nederland zijn in vergelijking met andere Europese landen het meest tevreden over de werkplek. Daarnaast vindt maar liefst 69% van de werknemers niet het loon, de leidinggevende of leuke collega’s, maar de werkplek de belangrijkste factor om bij een bedrijf te blijven of voor een bedrijf te kiezen. Investeren in de werkplek kan daarmee het verschil maken in de strijd om talent. Ook loont het om werknemers inspraak te geven over de (inrichting van de) werkplek; medewerkers met meer zeggenschap zijn structureel meer tevreden over de werkplek.
Een prettige werkplek draagt bij aan werkplezier, productiviteit en betrokkenheid. Hoewel dat voor veel werkgevers geen nieuws is, blijft het ontwerpen van een goede werkomgeving een uitdaging. De perfecte werkplek ziet er namelijk voor elke werknemer anders uit, zo blijkt uit de Leesman Index 2019. Oftewel zoveel mensen, zoveel wensen. “Een hapklaar recept voor een geschikte werkomgeving is er dan ook niet”, aldus Marthijn Huisman, senior consultant bij HEYDAY. Wel heeft hij vier tips voor het creëren van de ideale werkplek.
Het aantal robots, ook wel digitale werknemers genoemd, krijgt niet alleen een steeds groter aandeel in het personeelsbestand, maar groeit zelfs tot meer dan 50% van de werknemers. Dit wijst op een fundamentele verschuiving in de richting van verregaande samenwerking tussen mens en machine zo blijkt uit wereldwijd onderzoek naar de toekomst van werk, uitgevoerd door onderzoeksbureau IDC.