De virtuele werkvloer krijgt een geheel nieuwe betekenis door de introductie van Virtual Reality (VR). Zoals bij alle technologische innovaties wordt de impact die VR in de werkpraktijk zal gaan hebben aan de ene kant bejubeld door de ‘believers’ en aan de andere kant sceptischer benaderd door meer kritische deskundigen.
Een door internet gegenereerde informatielaag die wordt geprojecteerd op de wereld om u heen, dat is de kern van augmented reality (AR). Er zijn steeds meer toepassingen beschikbaar (niet alleen Pokémon Go!). Wat zijn de mogelijke voordelen voor uw werk als HR-professional?
De hype rondom de populaire smartphone game Pokémon Go opent volgens kenners de markt voor augmented reality. Alleen al in de maand februari werd meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in virtual reality technologie, meer dan in heel 2015. Wat betekent de opkomst van deze technologie voor de werkvloer van morgen?
Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? Wat zijn de voordelen voor de medewerker? En wat zijn de keerzijden van deze ontwikkelingen?
We kunnen nog lang niet alle mogelijkheden van dit Internet of Things (IoT) overzien maar weten inmiddels één ding zeker: het zal ons leven en werken ingrijpend veranderen. Wat betekent dat voor de HR-professional?
Robots moeten op de werkvloer als elektronische personen worden beschouwd en de werkgever moet dan ook sociale verzekeringspremies voor hen betalen. Dat staat in een voorstel dat de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement heeft geïntroduceerd zo meldt Express Business.
Maatpakken, dassen, mantelpakjes en pumps verdwijnen wereldwijd steeds meer van de werkvloer om plaats te maken voor hippe sneakers, spijkerbroeken en vrolijke shirts. Uit internationaal onderzoek van Regus onder 40.000 werknemers blijkt dat kleding op kantoor steeds informeler wordt.
Binnen vijf jaar is voor het uitvoeren van een baan ruim een derde aan nieuwe vaardigheden nodig, verwachten HR-managers. De personeelsbehoefte wordt er onvoorspelbaarder door. Dit is een grote kans voor flexibiliteit: het betekent dat er vaker een match gemaakt moet worden en dat matchen bovendien moeilijker wordt. Dit en meer staat in het rapport Mens en machine in de flexbranche van ING Economisch Bureau.
Veel organisaties in Nederland zijn actief op zoek naar andere manieren van werken. Maar het blijkt in de praktijk lastig om oude werkwijzen en gewoonten los te laten. Onderzoek van Ricoh Nederland geeft aan dat slechts 20 procent van de Nederlandse medewerkers een positieve cultuur en een stimulans van zijn werkgever ervaart om ook echt op een andere – niet traditionele – manier te werken.
Hoewel zelfroosteren de laatste jaren populairder is geworden als onderwerp, zijn er nog maar een paar organisaties die daadwerkelijk de stap hebben gezet om het te implementeren. Olympia, Pathé en ProRail introduceerden en implementeerden zelfroosteren in hun organisaties. In dit artikel geven zij u 5 pijlers om het zelfroosteren met succes te adapteren in uw organisatie.