Medewerkers zouden op kantoor over 10-12m² per persoon moeten beschikken. Dat zegt de British Council for Offices in een nieuw rapport. Volgens het rapport kan het toewijzen van meer kantoorruimte per persoon de productiviteit en het welzijn van medewerkers verbeteren en helpen om de energie- en CO2-reductiedoelstellingen te halen.
Het kantoor moet geen clubhuis worden. Dat is één van de conclusies van het Center for People and Buildings (CfPB). Tijdens het CfPB Jaarcongres deelden de onderzoekers van het Delftse kenniscentrum de eerste resultaten van het grootschalige onderzoek ‘Werk in Transitie’. In dit kader onderzoekt het CfPB, samen met TU Delft en TU Eindhoven, de implementatie van hybride werken bij een groot aantal kantoorhoudende organisaties. ‘Een verantwoorde implementatie van hybride werken is uiterst complex’
Zes op de tien Europese bedrijven maken gebruik van HR & people analytics. Bij 21 procent van de bedrijven staat het implementeren hiervan voor het komende jaar op de planning. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. Een meerderheid van de Europese bedrijven gelooft ook effectief in de meerwaarde van HR & people analytics. Nederland spant hierbij de kroon.
Bijna de helft van de Nederlandse leidinggevenden wil dat hun werknemers deze winter thuiswerken vanwege de stijgende energiekosten op kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van freelance platform Fiverr onder ruim vijfhonderd managers. Een meerderheid van hen geeft aan het beleid ten aanzien van remote werken te gaan veranderen in 2023.
Driekwart van de medewerkers vindt het belangrijk dat hun werkgever zich actief inzet voor ESG. Een bijna evengroot aantal geeft zelfs aan dat ze een stap terug zouden doen in salaris om voor zo’n werkgever te werken. Met actieve inzet bedoelen de respondenten wel wat meer dan alleen statements op social media. Hoewel veel respondenten duurzame verwachtingen hebben van bedrijven, blijkt uit het onderzoek dat er nog winst te behalen valt in het eigen gedrag.
Veel organisaties missen de ervaring om thuiswerk te professionaliseren. Leidinggevenden moeten daarvoor nieuwe managementstijlen hanteren en intrinsiek beheersen. Welke zijn dat?
De wereld van werk is in transitie. De laatste jaren zijn bijvoorbeeld steeds meer kantoren ingericht voor ‘activiteit-gerelateerd werken’. En als gevolg van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de coronapandemie is ‘hybride werken’ momenteel sterk in opkomst. Maar wat doen mensen eigenlijk precies op hun verschillende werkplekken?
Investeren in de employee experience betaalt zich uit. PwC heeft deze en tien andere HR-interventies benoemd waarvan de top 3 tot bijna 5 procent extra omzet kan opleveren.
In tegenstelling tot de verwachtingen, blijkt uit data van Measuremen dat het kantoor minder sociaal werd na covid. Vergaderruimtes werden post-covid niet populairder dan werkplekken, ongeacht de daling van de gemiddelde bezettingsgraad. De analyse van de activiteiten in de vergaderruimtes en op de werkplekken bevestigde deze bevinding nog eens. Minder vergaderingen in de vergaderruimtes en werkplekken werden vervangen door meer individuele activiteiten zoals videoconferencing, bellen of reviewing. Het lijkt erop dat mensen vaker naar vergaderruimtes zochten om hun 'individuele sociale werk' te doen zo schrijft werkplekexpert Merlijn in zijn onderzoeksartikel waar hij de uitkomsten van hun uitgebreide meting duidt.
Maar liefst 55 procent van de bestuurders staat positief tegenover het gebruik van voorspellende data als het gaat om de gezinsplanning van werknemers. Werkgevers staan daarmee lijnrecht tegenover de werknemers. Van hen vindt slechts 21 procent het acceptabel dat hun werkgever data gebruikt om hun gezinsplanning te voorspellen en zo de bedrijfsprocessen beter in te richten. De HR-professional zit er tussenin: dertig procent vindt het te verantwoorden om data in te zetten als het gaat om het voorspellen van gezinsplanning.