Nederlandse medewerkers zijn trots op hun werk en gaan elke dag met plezier aan de slag. Ruim 86% van de medewerkers geeft aan trots te zijn op het werk dat ze doen. De stelling ‘Ik vind mijn werk leuk’ wordt gemiddeld beoordeeld met een rapportcijfer 8,0. Dat blijkt uit recent, grootschalig onderzoek van Effectory, uitgevoerd onder 300.000 medewerkers in Nederland.
Ruim vier op de tien werkenden geven aan dat zij regelmatig buiten kantoortijden aan het werk zijn. Vooral zelfstandigen werken vaak (ook) ’s avonds en in het weekend. Dat meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers over 2016.
Nederlanders zijn de gelukkigste Europeanen op de werkvloer. Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers (76%) is tevreden over zijn werk. Het optimisme komt voort uit de mogelijkheden om thuis te werken, de goede werk-privé balans en fijne relaties met collega’s. Ook ervaren relatief weinig Nederlanders stress. Polen is de runner up als het gaat om tevreden werknemers (74%), gevolgd door Zwitserland (73%). Italië beschikt over de minst tevreden werknemers van Europa.
De inzet van technologie is de belangrijkste facilitaire trend, zo blijkt uit het FMN Marktonderzoek uitgevoerd door Twynstra Gudde. Maar waar hebben we het dan over? En hoe kunt u vanuit FM hierop anticiperen?
De millennials, de generatie ruwweg geboren tussen 1980 en 2000, bevolken in toenemende mate de werkvloer. En dat merkt ook HR. Deze groep werknemers stelt andere eisen aan werk en arbeidsvoorwaarden dan oudere generaties. Hoe kunt u hierop inspelen?
Nederlandse bedrijven en medewerkers zijn niet voorbereid op de opkomst van de zogeheten gig economy. De gig economy refereert aan een omgeving waarin werkenden hun carrière invullen door kortetermijncontracten en projectmatig werk.
Het looppad in een carrière is veel minder standvastig dan voorheen. Een internationale carrière staat dan ook bij veel medewerkers op het verlanglijstje. Bijna driekwart van de Europese medewerkers (74%) zou andere landen overwegen voor carrièremogelijkheden. Duitsland (21%), het Verenigd Koninkrijk (15%) en Frankrijk (12%) staan bovenaan de lijst van meest gewilde landen om te werken. Nederland staat op de negende plek in de ranking.
Mensen die in duurzaam gecertificeerde gebouwen werken voeren cognitieve taken beter uit en hebben een betere nachtrust dan degenen die in niet duurzame gebouwen werken. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard University zo meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.
Bedrijven kunnen heel veel bijdragen aan een duurzame, circulaire economie. Om het proces te versnellen zou de overheid het belastingsysteem moeten herzien. “Ons belastingstelsel is nu zo ingericht dat de belasting op arbeid hoger is dan de belasting op grondstoffen. Dat moeten we omdraaien,” aldus Geanne van Arkel, Hoofd Sustainable Development bij tapijttegelfabrikant Interface.
Vaders die bij Mastercard werken krijgen voortaan acht weken vaderschapsverlof. Zij mogen het verlof in één keer opnemen of in periodes.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling