De afgelopen jaren peilde AnalitiQs bij Nederlandse HR-managers de bekendheid met en het toepassen van HR-analytics in Nederlandse organisaties. In 2018 is het HR-analytics onderzoek opnieuw uitgevoerd door AnalitiQs in samenwerking met HR Academy. Wat zijn de belangrijkste inzichten?
Digitale ervaringen hebben het dagelijks leven eenvoudiger gemaakt. De huidige generatie toptalent eist dezelfde eenvoud in haar werk. Een uitstekende employee experience met behulp van technologie is daarmee de nieuwe manier om de slag om talent te winnen.
In welke sollicitant schuilt een talent? Bij welke functies doet zich de grootste kans op langdurig verzuim voor? Van welke teams wordt de klant nu écht tevreden? Vragen waarmee veel organisaties worstelen, terwijl ze tegelijkertijd een schat aan waardevolle gegevens verzamelen via personeelsinformatiesystemen en business-software.
Op donderdag 17 mei vindt in Postillion Bunnik de derde editie van het Nationaal HR Analytics Congres plaats. Irma Doze, mede-eigenaar van AnalitiQs en dit jaar opnieuw dagvoorzitter, opent het congres met onder meer de resultaten van het jaarlijkse HR Analytics onderzoek. Tijdens de dag kunnen bezoekers inspirerende praktijkcases (onder meer Rabobank, Shell, Alliander en Rijksuniversiteit Groningen) en interessante workshops volgen. Samen met de dagvoorzitter blikken we vooruit op deze bijzondere dag.
Werkgeluk is tegenwoordig een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat zit ‘m in de sfeer, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, bonusregelingen. Maar ook vooral in aandacht. Tijdens een reportage van Brandpunt+ ging Liesbeth Staats op bezoek bij bedrijven die op een creatieve manier aan het werkgeluk van werknemers werken.
Het vertrouwen in de eigen vaardigheden van Nederlandse werknemers holt achteruit. Europees gezien hebben we zelfs het minste vertrouwen in eigen kunnen. Bijna een kwart (23%) van de Nederlandse werknemers vreest bovendien dat hun baan in de nabije toekomst verdwijnt door automatisering. Hoe hoger onze leeftijd, hoe lager het vertrouwen is in de benodigde skills voor ons werk.
Het bedrijfsleven kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid in de samenleving. Door de discussie over privacy en ethiek te voeren en de awareness binnen organisaties te vergroten. Dat stelt Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij onderzoeksorganisatie TNO in de derde aflevering van de Securitas Studio Sessies met als thema ‘De impact van de open samenleving op uw beveiliging’.
Ons land behoort tot de acht meest robotbestendige landen van de geïndustrialiseerde wereld. Eén op de zeven banen, oftewel 14 procent, loopt in de geïndustrialiseerde landen grote kans om te verdwijnen. In Nederland gaat het om 11,4 procent.
Donderdag 22 maart jl. vond voor de tweede keer de uitreiking van de Learning Innovator Award 2018 plaats. Dit jaar mocht Esther Burger, HRD manager bij T-Mobile de award in ontvangst nemen. De jury roemde de beweging die zij in gang heeft gezet en de realisatie van het employability budget. Met haar geloof in Self Directed leren, enorme gedrevenheid en enthousiasme zorgde zij ervoor dat het eigendom van leren echt bij medewerkers komt te liggen.
Een duidelijk beeld van waar je als organisatie naartoe wilt en hoe daar te komen. Daarop scoren de Best Workplaces 2018 aantoonbaar beter dan andere organisaties. Het realiseren van een betekenisvolle maatschappelijke bijdrage en een heldere toekomstvisie blijft dan ook een belangrijk aandachtspunt.