Het gaat om fouten of gemiste kansen op het niveau van premies, heffingen en subsidies, veroorzaakt door onderbezetting of onkunde. Gemiddeld laten organisaties 75.000 euro aan hun neus voorbij gaan. Salarisprofs adviseert voldoende professionele administratiekrachten aan te trekken en meer aandacht te besteden aan de salarisadministratie, zodat kansen benut kunnen worden.
Besparingstips
- Controleer of de Belastingdienst uw onderneming in de juiste sector laat vallen. Dat kan veel geld besparen.
- Maak gebruik van het recht op een premiekorting als u een uitkeringsgerechtigde van 56+ in dienst neemt. Die kan oplopen tot 7.000 euro. Er geldt ook een premiekorting als u iemand in dienst neemt die 18 jaar of maximaal 26 jaar oud is en hij ontvangt een WW- of bijstandsuitkering. Die premiekorting geldt vanaf 1 januari 2014 tot 1 januari 2016.
- Houd de werkkostenregeling gedurende het kalenderjaar goed bij, zodat u zicht houdt op de vrije ruimte. Controle op het einde van het jaar kan leiden tot de onverwachte 80 procent eindheffing.
- Als eigenrisicodrager hoeft u geen premies af te dragen. Toch gebeurt dit soms en dat kan u duur komen te staan. De premievaststelling is gebaseerd op instroom in de WAO/WGA. Controleer daarom de beschikking.
- Voert u speur- en/of ontwikkelingswerk uit, pas dan de Afdrachtvermindering S&O toe. Gemaakte kosten kunnen in dit geval tot afdrachtsvermindering leiden.
- Maak gebruik van de premiekorting op de WAO-, WIA- en WW-premie, als u een arbeidsbeperkte in dienst neemt (maximaal 7.000 euro per jaar). In sommige situaties is er ook recht op premiekorting bij werknemers die gedurende het dienstverband arbeidsongeschikt raken. Hervat hij het werk deels of volledig, dan mag u maximaal één jaar op bepaalde premies korting toepassen.
- Laat de subsidie voor praktijk- en werkleerplaatsen niet liggen. Iedere werkgever kan deze subsidie aanvragen ter compensatie van de te maken kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De regeling geldt tot 1 januari 2019.