81 procent van de Europese jongeren is bereid om voor werk naar het buitenland te verhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van StudentJob onder 10.651 studenten en starters in zeven West-Europese landen. Belgen en Nederlanders zijn daarbij het minst ambitieus.
Eén op de drie werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt heeft meer kennis en vaardigheden dan ze nodig hebben voor hun werk zo laat het onderzoek ‘Kwalificatieveroudering in Nederland, aard en omvang, oorzaken en gevolgen’ van TNO zien. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2010, 2011 en 2012 van TNO en het CBS blijkt dat dit verschijnsel hardnekkig is. Dat impliceert dat er in het beschikbare Nederlandse arbeidsaanbod wellicht meer zit dan er tot nu toe door werkgevers uitgehaald wordt aldus de onderzoekers.
Kleinschalige leer-werktrajecten met intensieve coaching leiden daadwerkelijk tot een baan voor mensen die vooral nu moeilijker werk vinden zo constateert de Tempo-Team Foundation. Ervaring leert dat ruim 50 procent van de deelnemers doorstroomt naar werk.
Ondanks de voor Nederlandse begrippen hoge jeugdwerkloosheid zijn we toch een inspiratiebron voor andere landen om de werkloosheid bij jongeren te bestrijden. Dat is volgens EurActiv.com de conclusie van Work Foundation, een Brits HR-adviesbureau.
Volgens Maurits Derksen, Directeur HRM bij Alliander, moeten organisaties niet te afwachtend zijn op de arbeidsmarkt maar moeten zij juist terug de keten in, naar het onderwijsveld. Door samen met onderwijsinstellingen praktijkgerichte werk-leervormen te ontwikkelen kun je mensen al op jonge leeftijd kennis laten maken met je organisatie.
Generatie Y blinkt uit in ondernemerschap, klantgerichtheid, besluitvaardigheid en het tonen van initiatief. Maar in ruil voor haar tomeloze inzet stelt deze ‘ideale’ werknemersgroep duidelijke eisen: flexibele uren, bonussen en regelmatige evaluatiegesprekken. Welke aanpassingen vraagt dit van een organisatie? En vooral: hoe ga je hier als manager mee om? SThree ging u voor.
De aansluiting van de jongste generatie HRM’ers op de beroepspraktijk wringt. Voor de ene functie zijn zij te goed, voor de andere schieten zij tekort. Volgens recent onderzoek missen zij zelfs elementaire competenties. Is het werkelijk zo slecht gesteld met de nieuwe generatie?
De politiek ziet scholing als hét toverwoord om sterker uit de huidige crisis te komen. Dat is vanachter het bureau makkelijk gezegd. Want, je zult als werkgever maar alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd boven water te houden. Een gedegen scholingsplan met certificaten en diploma’s is voor bedrijven een behoorlijke kostenpost. Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor een tegemoetkoming in de kosten?
Coaching is dé manier om medewerkers aan uw organisatie te binden. Werknemers willen namelijk tegenwoordig BOF-en.
Met name organisaties in de Bouw hebben moeite om personeel te werven: één op de drie HR-professionals zegt moeite te hebben vacatures in te vullen. Het gaat dan vooral om de functies in de techniek en onderhoud zo blijkt uit het onderzoek HR Trends 2012-2013. Energiebedrijf Alliander heeft hier niet op gewacht en leidt jongeren zelf op in samenwerking met onderwijsinstellingen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling