24 Procent van het opleidingsbudget van grote en middelgrote organisaties in Nederland wordt voor e-learning gereserveerd. In 2012 was dit nog 9 procent. Vooral in de zorg is e-learning populair. Bedrijven investeren nog steeds het meeste in open inschrijving opleidingen, maar voor e-learning, interne trainingen en incompany trajecten wordt de grootste groei verwacht.
Koninklijke Auping bv stelt per 1 september 2015 Willemijn van den Boogaard (1972) aan als HR Directeur. In deze functie wordt zij verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Human Resources en draagt zij bij aan de ambitieuze internationale groeistrategie van Auping door een goede werkomgeving te bieden waar medewerkers kunnen blijven groeien en talent wordt ontwikkeld en aangetrokken.
Slechts tien procent van de Nederlanders is geworden waar ze in hun jeugd van droomden. Dat blijkt volgens Nu.nl uit onderzoek van The Open University onder 1000 volwassenen in Nederland.
Robots nemen binnen enkele decennia eén op de twee banen over die vandaag door mensen worden uitgevoerd. Vooral typisch mannelijke beroepen verdwijnen door die nieuwe technologie. Dat voorspellen twee onderzoekers van de universiteit van Oxford op basis van een studie waarbij ze 700 verschillende functies onder de loep namen zo meldt Express.be.
Persoonlijke opleidingsbudgetten voor werknemers worden steeds belangrijker in het kader van hun duurzame inzetbaarheid. Dit budget is voor de werknemer besteedbaar aan een opleiding naar keuze. De mogelijkheden om dit belastingvrij uit te keren door werkgevers op naam van de werknemer is onlangs verruimd.
Organisaties met een hoger opleidingsbudget per medewerker worden gekenmerktdoor minder uitstroom en verzuim, ongeacht sector en gemiddelde leeftijd van hetpersoneelsbestand.
Minister Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Wiebes van Financiën hebben de Tweede Kamer laten weten dat het mogelijk is de S&O-afdrachtvermindering (WBSO) en de Research & Development Aftrek (RDA) samen te voegen tot één geïntegreerde S&O-regeling.
Het merendeel van de Nederlandse professionals heeft vertrouwen in hun eigen sector, bedrijf en loopbaan. Ook voelen zij zich vrij in het nemen van beslissingen omtrent hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van Robert Walters.
Zeven van de tien volwassenen in Nederland vinden werken geen vrije keuze en beschouwen het als een maatschappelijke plicht. Ook vindt ruim 80 procent dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan werken. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op 2 juni j.l. het eLoket voor aanvragen van de subsidieregeling Praktijkleren weer geopend. Tot uiterlijk 15 september 2015 17.00 uur kunnen de aanvragen worden ingediend.