Leren moet toegankelijker worden voor medewerkers. HR-verantwoordelijken bij grote organisaties in Nederland zetten vooral in op e-learning, betere digitale toegang tot leren en meer communicatie over het leeraanbod. Dit jaar werd er ten opzichte van vorig jaar al meer geleerd volgens zowel HR als de werknemers zelf. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse HRD Trends-onderzoek van NIDAP in samenwerking met Springest.
Wat er verwacht wordt van medewerkers binnen een organisatie is aan het veranderen. Waar het eerst vooral belangrijk was dat werknemers tevreden waren, zochten we tot vorig jaar vooral naar intrinsiek gemotiveerde mensen. En tegenwoordig verwachten we dat ze eigenaarschap tonen. Maar wat is eigenaarschap nu eigenlijk? En hoe weet je of jouw medewerkers het hebben?
Wat vinden werknemers nu de prettigste leermethode en hoe willen zij in de toekomst graag leren? Momenteel heeft één op de drie respondenten al ervaring met online leren (e-learning), 40 procent vindt dat nu de prettigste leervorm en 45 procent verwacht dit in de toekomst te gaan doen. Daarmee is het de meest populaire leervorm van de toekomst.
Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaarheid voor 45-plus werknemers te stimuleren bestaat niet, want hun drijfveren verschillen sterk. Met deze tips haalt u het meest uit de groep 'bevlogen ontplooiers'.
Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaarheid voor 45-plus werknemers te stimuleren bestaat niet, want hun drijfveren verschillen sterk. De do's & don'ts voor de groep 'betrokken blijvers'.
Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaarheid voor 45-plus werknemers te stimuleren bestaat niet, want hun drijfveren verschillen sterk. De do's & don'ts voor de groep ‘vitale meegroeiers’.
Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaarheid voor 45-plus werknemers te stimuleren bestaat niet, want hun drijfveren verschillen sterk. De do's & don'ts voor de groep 'berustende werkers'.
De aard van tijdelijk werk in Nederland, maar ook wereldwijd, is aan het veranderen. Tijdelijke arbeidskrachten hebben gemiddeld steeds meer vaardigheden, steeds langere werkervaring en een steeds hogere opleiding. Er wordt van ze verwacht dat ze autonomer werken, meer verantwoordelijkheid nemen en meer flexibiliteit tonen.
Een denktank heeft in opdracht van ministers Bussemaker van Onderwijs en Kamp van Economische Zaken een plan opgesteld om het tekort aan docenten in de bètavakken, bij techniek en ICT aan te pakken zo meldt Trouw. In dit plan zijn combinaties van beroepen mogelijk, als docent-ICT’er en loodgieter-docent.
Veel organisaties slagen er niet in om een scherp beleid te voeren voor werknemers die in de tweede helft van hun carrière zitten. Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaarheid voor werknemers boven de 45 jaar te stimuleren bestaat niet, want hun drijfveren verschillen sterk.