Dat je een functie alleen maar kon doen als je de juiste vaardigheden had, lijkt in deze tijd een idee uit een ver verleden. Maar niets is minder waar, weet HR-directeur Maarten van Beek.
De werknemers in Nederland bevinden zich op een kruispunt van potentie en vooruitgang, met een ongebruikt opleidingsbudget van 1,5 miljard euro per jaar. Dit cijfer, dat werkgeversvereniging AWVN in haar meest recente onderzoek naar voren bracht, geeft aanleiding tot ernstige bezorgdheid over de relatie tussen de ontwikkeling van werknemers en de groei van organisaties.
Uit nieuwe analyses van arbeidsmarktdata blijkt dat HR-professionals beduidend minder mobiel zijn dan andere beroepsgroepen. Wordt het tijd om HR op te roepen zélf in beweging te komen? Jan Tjerk Boonstra, spreker op de komende HR Day en Laurens Waling van 8vance geven antwoord.
Wie wil waar wanneer en hoe werken? Na de coronapandemie wemelt het van de antwoorden op deze vragen. Hoogleraar HRM Karin Sanders pleit voor het zorgvuldig onderzoeken van de voorkeuren van medewerkers in plaats van af te gaan op aannames. Zij komt nu met een eerste onderzoek.
Wat wil de werkende Nederlander wel en wat niet? De HR-trendmonitor brengt elk kwartaal de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt in beeld. Een onmisbare tool nu meer medewerkers om zich heen kijken. Want, zo laten de resultaten zien, het vertrouwen in de arbeidsmarkt krabbelt steeds verder op.
Kennis van en passie voor leren en ontwikkelen, dat is wat ons bindt bij Gooiconsult. We zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en delen dat graag met jou. Hierbij 5 tips op het gebied van re- en upskilling en over hoe ik geïnspireerd blijf.
Fascinerend vind ik vragen over persoonlijke ontwikkeling en de rol die werk daarin speelt. Denk aan; hoe leef ik een leven vol voldoening? Wat maakt mijn leven zinvol en hoe draagt mijn werk daaraan bij? Wanneer ben ik succesvol? Hoe is de fit van organisatiecultuur en mijn persoonlijke waarden?
De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.
De no-riskpolis is een financiële tegemoetkoming voor werkgevers die momenteel nog weinig bekendheid heeft. Té weinig zelfs, vinden wij. Niet alleen voor de organisaties die een beroep kunnen doen op de regeling weten is het vaak onbekend, maar ook de mensen op wie de regeling van toepassing is weten dit doorgaans zelf niet.
Met blended training wordt doorgaans de combinatie live (fysieke aanwezigheid) en online bedoeld. Door de corona-uitbraak is pure online training nu het enige dat gemakkelijk kan en tegelijk beperkt plaatsvindt. Voor de plannenmakerij vragen werkgevers en ook de trainingsbureaus zich af wat de toekomst brengt. Terug naar de ordening zoals die was of is er een revolutie gaande? Onderstaande analyse leidt tot de conclusie dat een veel groter deel van training online zal plaatsvinden, voor de echte doorbraak is echter iets anders nodig dan techniek.