Wil je als leidinggevende stress uit je team of organisatie weren, dan is het belangrijk dat je oog hebt voor wat medewerkers nodig hebben. Dat je snapt dat de aanwezigheid van energiebronnen essentieel is.
Een organisatie wil af van de bestaande gesprekscyclus. Wat nu, in deze tijd van het agile ontwerpen van gesprekken over functioneren en ontwikkelen? Hoe doe je dat concreet? In dit artikel lees je over de aanpak die is gevolgd bij Forte Kinderopvang.
Steeds meer organisaties gaan over op het hele jaar door goede gesprekken voeren in plaats van jaarlijkse evaluatie- en beoordelingsgesprekken, Maar feedback geven is een vak apart. In deze video laat Loes zien hoe het niet moet.
Steeds vaker gaan bedrijven en organisaties geheel of gedeeltelijk over op agile werken. Een onderdeel hiervan zijn zelfsturende teams. Vaak blijkt dat de communicatie dan verandert. Adequate informatie(voorziening) is geen vanzelfsprekendheid meer. Dit concludeert ‘agile transition fine-tuner’ Arno Korpershoek uit de vele opdrachten die hij als begeleider van agile transities uitvoerde in West-Europa.
Productiviteit. Het blijft een woord dat continu terugkomt; op je werk, in functioneringsgesprekken, tijdens evaluaties en als je zelf kijkt naar hoe je dag is verlopen. Hoeveel heb je gedaan in die paar uur? En was het genoeg? Met alle prikkels, van onder andere technologie, wil onze productiviteit nog wel eens te wensen over laten.
Ruim zeven op de tien (71%) Nederlandse werknemers geven aan last te hebben van barrières op het werk waardoor zij minder productief zijn. Respondenten die aangeven barrières te ervaren, noemen slecht management, inefficiënte systemen en processen het vaakst.
Soms ruik je het in de lucht: het hoogtepunt van de hype is voorbij. Ik voelde dat ineens bij de term ‘agile’. Niet dat we weer terug gaan naar ouderwetse afdelingen en een baas die ons zegt wat we moeten doen. De term is echter over zijn hoogtepunt heen. Een tijd moest alles ‘agile’; agile organisaties, agile leiderschap, agile teams, agile medewerkers.
Tijdens mijn coaching-sessies kom ik de meest uiteenlopende varianten van gedoe tegen. Wat het gedoe ook is, het heeft altijd dezelfde kenmerken: het kost een hoop tijd en energie.
Zo'n 55 procent van uw collega’s stoort zich aan laatkomers op het werk en 47 procent is geen liefhebber van collega’s die te vroeg naar huis gaan. Maar liefst 41 procent van de werkende Nederlanders verdenkt hun collega’s ervan weleens een dagje te spijbelen. Opvallend genoeg zijn mannen veel achterdochtiger dan vrouwen: 46 procent tegenover slechts 34 procent.
Je zwemdiploma, eindexamen, afrijden, een assessment of eindtoets bij een cursus. Als je iets geoefend hebt, wil je natuurlijk ook weten of je het al kan, ook als het gaat om communicatieve vaardigheden. Daarom worden veel trainingen in TrainTool beoordeeld door een coach. Heel nuttig en leerzaam, maar ook arbeidsintensief. Boudewijn van der Velde, Head of Labs bij Faculty of Skills, doet onderzoek naar manieren om die feedback te automatiseren. En door alle ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence gaat dat nu heel snel.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling