Wat houdt HR-directeuren zoal bezig? Waar zetten ze op in, waar lopen ze tegenaan en waar zijn ze trots op? U leest het in de bundeling interviews 'HR Executives - interviews met HR-directeuren'.
Gisteren had ik een bespreking bij een klant over een project rond samenwerking tussen verschillende afdelingen. Het woord ‘burn-out’ viel vier keer. Een van de leden van het projectteam was afgehaakt, burn-out, op de gang stonden twee medewerkers te praten: “ik zit tegen een burn-out aan...”, een collega belde de volgende afspraak af, overwerkt: “hopelijk geen burn-out”, nieuwspush op mijn Ipad: 'burn-out cijfers weer gestegen.'
Vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met systemisch werken. Het heeft mijn kijk op het leven en op mijn werk veranderd. Met name het besef dat alles met elkaar samenhangt: hoofd en hart - werk en privé - kind en volwassene - leed en geluk. Alles hoort bij elkaar en beïnvloedt elkaar. Sinds dat besef, is mijn focus in werk veranderd.
Nu je een tijdje ervaring hebt opgedaan als HR-assistent, ben je toe aan een nieuwe carrièremove. Doorgroeien tot een functie als HR-adviseur is dan een logische stap. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze twee functies? En hoe stoom je jezelf klaar voor een rol als HR-adviseur? Merit van Grieken, Managing Consultant Business Support bij Walters People is gespecialiseerd in de bemiddeling van HR-professionals, en vertelt je alles over het opklimmen van HR-assistent tot HR-adviseur.
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, heeft Sandra Bolder benoemd tot directeur HRM. Zij is op 1 oktober begonnen en volgt Marcel Stultiens op, die zich vanaf die datum bezighoudt met onder meer de uitrol van een nieuw Oracle systeem.
Steeds meer organisaties voegen een HR business partner toe aan hun human resources afdeling. Het aantal vacatures voor HR business partner is de laatste maanden opvallend gegroeid, met 56% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018, terwijl het totaal aantal HR vacatures met 29% steeg.
Net als bij mensen bestaat ook bij organisaties het gevaar dat er sprake is van een gebrekkige of afnemende conditie. Dat ontstaat bijvoorbeeld wanneer eenzijdig aandacht wordt besteed aan de financiële conditie. De aandacht voor de andere aspecten blijft dan vaak achterwege of wordt sterk verwaarloosd. Met als gevolg dat het prestatievermogen van de organisatie als geheel ongemerkt daaronder lijdt.
Als jurist rolde Jolanda Sappelli bij haar eerste baan al in het HR-vak. Inmiddels is ze HR directeur bij verzekeraar a.s.r. en nog steeds zit ze met even veel energie aan tafel, want het vak boeit haar en ze loopt graag voorop. Dat blijkt ook want a.s.r. heeft in 2018 een podiumplek behaald tijdens de uitreiking van de HR Proffie, de prijs voor het beste HR-beleid.
Suzanne Jungjohann treedt per 1 oktober 2019 als directeur Human Resources (HR) toe tot het Albert Heijn-managementteam.
Het is een open deur om te stellen dat de algehele conditie van mensen in hoge mate bepalend is voor hun prestatieniveau. Maar heeft u deze gedachte wel eens doorgetrokken naar de organisatie als geheel? Dus: hoe beter het met de conditie of gezondheid van een organisatie is gesteld, des te beter is zij in staat toekomstbestendig en -behendig te opereren.