Een ruime meerderheid (68 procent) vindt dat zij regelmatig tot vaak hun talent kwijt kunnen in het werk zo blijkt uit onderzoek door Vitae onder bijna 400 professionals.
Welke werkgever zou niet willen dat mensen alles wat ze in zich hebben inzetten. De praktijk laat zien dat dit heel moeilijk is. Uit het jaarlijkse onderzoek van Integron naar de werkbeleving in Nederland onder duizenden werknemers blijkt dat de werkgever maar zeer beperkt het beste uit medewerkers weet te halen.
Medewerkers die thuiswerken zijn zich vaak niet bewust van de waarde van de organisatie-informatie en het risico op bedrijfsspionage. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om fraude te plegen zo blijkt uit de jaarlijkse Hoffmann Statistiek.
Medewerkers die langer dan 5 jaar bij een organisatie werken worden vaak gezien als loyaal en juist niet flexibel. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij deze groep de betrokkenheid het sterkst toeneemt door flexibel werken.
Thuiswerken, telewerken, flexibel werken, op afstand werken, minder in de file staan, minder vierkante meters aan kantoorruimte. Wat is de gemene deler in al deze kwesties? Het zijn allemaal interpretaties van Het Nieuwe werken (HNW). Daarmee is het in korte tijd uitgegroeid tot een containerbegrip voor allerlei flexibele werkvormen.
Het Nieuwe Werken heb je niet 1-2-3 ingevoerd. Het is een meerjarentraject waar vooral aandacht moet zijn voor gedragsverandering. “Je kunt mensen een elektrische tandenborstel geven, maar als ze op de oude manier blijven poetsen levert dat weinig op.”
Ruim tweederde van de mkb-ondernemers verwacht de komende twee jaar een omzetgroei van vijf procent. Een kwart van de ondernemers denkt stabiel te blijven en slechts vier procent verwacht (verder) te gaan krimpen. De personele groei (2 procent) blijft bij de verwachte omzetgroei achter.
Wacht niet te lang met het verankeren van Human Resources op het hoogste organisatieniveau. Dat is het advies van drie HR-directeuren en vier wetenschappers in een open brief aan de overheid en het bedrijfsleven.
Verhoogt bevlogenheid van uw werknemers de productiviteit? Nyenrode Business Universiteit denkt van wel en komt met een nieuwe leerstoel die gericht is op onderzoek naar de relatie tussen bevlogenheid en productiviteit.
Het aantal laaggeschoolde banen is de afgelopen twee decennia niet afgenomen. De positie van laagopgeleide vrouwen verbeterde zelfs tussen 1987 en 2008. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.