De meeste organisaties hebben wel aandacht voor de werkvloer, maar vergeten daarbij de leidinggevenden en het MT zo blijkt uit het Employee Experience 2025-onderzoek.
HR-directeur Jaques de Hulster en HR-manager Nelleke Ariaans vertellen hoe ze de medewerkersbetrokkenheid de afgelopen jaren hebben vergroot.
De uitdaging in de praktijk voor zowel HR- als lijnmanager is het gelijktijdig optimaliseren van zowel prestatie als welzijn. Welzijn is cruciaal voor goed presteren. HR kan veel doen aan de balans, aldus Jaap Paauwe, emeritus-hoogleraar HRM.
Er gaat iets mis. Na de zoveelste Week van de Werkstress verandert er nog altijd niets ziet psycholoog en trainer Ymke Dorrepaal.
Ondanks alle mooie voorwaarden lukt het niet om medewerkers echt aan je organisatie te binden. Hoe zorg je er dán voor dat mensen graag bij je blijven werken?
Looking into 2025, we can expect a continued recentring of the human, but a focus expanding far beyond the individual employee.
Nieuwe hete hangijzers van afgelopen jaar: wet DBA, profiel veelgevraagde HRM'er, zieke werknemers en vakantie, generatiegerelateerd onbegrip op de werkvloer en de tijdelijke praktische inschatting van de WIA-beoordeling.
Ja, alle reden tot zorgen voor HR in 2025, maar ook voor het initiëren van vernieuwing aldus HR-expert Jan Tjerk Boonstra.
Tien overnames in amper vijf jaar tijd. In die groeistrategie speelt de CHRO een sleutelrol. Karima van Zadelhoff over het belang van cultuurbehoud na een acquisitie.
In aflevering 113 van de HR Podcast is Japke-d. Bouma, schrijver en redacteur bij NRC te gast. Aanleiding is het verschijnen van haar nieuwste boek: ‘Wanneer ben je officieel een ouwe zak? En 59 andere nuttige levensvragen voor 'boomers', gen X, millennials én gen Z’.