Een op de vijf (18%) organisaties geeft toe geen inclusief en divers personeelsbestand te hebben. Zeventien procent heeft zelfs weleens bewust een kandidaat afgewezen op basis van afkomst, geloof of leeftijd. De organisaties die het wel een inclusief en divers personeelsbestand (willen) hebben, hebben daar diverse beweegredenen voor.
Bedrijven stellen zich te passief op als het gaat om grensoverschrijdend gedrag. Ze kunnen de risico’s op grensoverschrijdend gedrag inperken door beter onderzoek te doen naar (nieuw) personeel. Dat en meer blijkt uit nieuw onderzoek van Validata in samenwerking met Hoffmann.
Met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zijn de regels rondom duurzaamheid aangescherpt. Hierdoor wordt de rol van HR in de uitvoering van de ESG-regels stap voor stap belangrijker. Zeker waar het de S van Social betreft. Enkele CHRO's over hun huidige activiteiten en op stapel staande plannen.
Medewerkersbetrokkenheid is essentieel voor het succes van een organisatie. Betrokken medewerkers zijn vaak gemotiveerder, productiever en loyaler. In dit artikel delen we de tien belangrijkste voordelen van een hoge medewerkersbetrokkenheid en waarom het cruciaal is voor elk bedrijf.
Onderzoek naar het Diversity & Inclusion (D&I)-beleid toont aan dat er zelfs op korte termijn winst kan worden behaald, zo concluderen Universiteit Utrecht, InclusieNL, en SER Diversiteit in Bedrijf. Projectleider Jojanneke van der Toorn gaf hier een algemene toelichting op en gericht op fusies en overnames voor het magazine M&A.
Uit een onderzoek van Personio blijkt dat 63% van de medewerkers in Nederland tevreden is met hun huidige salaris en andere beloningen. Tegelijkertijd hebben sommige medewerkers financiële zorgen: 34% van de ondervraagden geeft aan dat hun huidige salaris onvoldoende toereikend is om de belangrijkste kosten voor levensonderhoud te dekken. Iets meer dan een derde (36%) maakt zich daarnaast zorgen over hun financiële stabiliteit in de komende 12 maanden.
Op papier lijkt hybride werken een uitkomst voor mensen met een arbeidsbeperking. In de praktijk wordt deze kans te weinig gegrepen, zo blijkt uit onderzoek van Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Saxion. Het zit 'm vaak in kleine aanpassingen die al veel verbetering brengen.
Maatschappelijke ontwikkelingen en aanstaande regelgeving vragen om een serieuze ESG-strategie. Vrijwel elk bedrijf krijgt hiermee te maken. Het raakt direct het werk van HR-professionals. Zij kunnen ESG-verplichtingen ook in hun voordeel laten werken: een focus op ESG kan tot betere bedrijfsresultaten leiden, meer betrokken werknemers en een betere positie op de arbeidsmarkt.
De gedrevenheid van jonge werknemers biedt een unieke kans voor bedrijven. Hun passie en bereidheid om bij te dragen aan een duurzamere wereld kunnen bedrijven ook helpen om zelf verder te komen in deze transitie. Hoe kun je als HR-professional bijdragen? Marjolein Kleijn - LinkedIn Director Benelux Talent Solutions deelt een aantal aanbevelingen.
Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG) op de werkvloer staat niet in de top tien van belangrijkste beleidsthema's van HR-professionals. Als er wel gestuurd wordt op diversiteit dan is dat op culturele en etnische diversiteit en minder op gender en arbeidsbeperking. "Dat vraagt niet alleen om visie, maar vooral ook om bewustwording en praktische stappen voor het bevorderen van meer diversiteit in een inclusieve(re) omgeving."