Een aantal Amerikaanse bedrijven in Nederland zetten hun DEI-beleid voort. Wat is het standpunt van de andere grote Amerikaanse ondernemingen?
HR-managers merken steeds vaker dat verschillen tussen medewerkers de werksfeer negatief beïnvloeden. Het versterken van tegenstellingen kan zelfs leiden tot conflicten en vertrek van medewerkers.
Nederlandse werkgevers denken anders dan Amerikaanse, maar er is wel wat aan de hand gezien de politieke wind die er nu waait.
Steeds meer werknemers gebruiken hun reistijd in het ov om te werken. Werkgevers passen zich aan deze trend aan door flexibele werkafspraken te maken.
Werkgevers willen een balans tussen jonge en 50+-medewerkers. Een kwart van de werkenden geeft echter aan het stiekem minder prettig te vinden om samen te werken met vijftigplussers.
Het komt steeds vaker voor dat de top van de overheid rechtstreeks communiceert met de medewerkers over gevoelige interne kwesties. Kan HR de regie terugpakken?
Hoe vaak kijk jij in de spiegel? Niet om te kijken of je haar nog goed zit, of om te controleren of je geen tandpasta in je rechtermondhoek hebt. Nee, wij bedoelen om jezelf eens goed aan te kijken. Om te ontdekken wie je nu écht bent, of je nog wel happy wordt van je werk en waar nog aan gewerkt kan worden om een nog betere versie van jezelf te worden. In de waan van de dag doen we dat vaak nog veel te weinig, terwijl het juist waardevol is om dit regelmatig te doen.
Steeds meer beursgenoteerde bedrijven kiezen voor vrouwelijke commissarissen. Dat blijkt uit onderzoek van ruim duizend nieuwe benoemingen van commissarissen in veertien Europese landen, uitgevoerd door consultant Heidrick & Struggles. Opvallend is dat slechts een derde van alle nieuwe vrouwelijke commissarissen uit Nederland komt.
Maar liefst 7 op de 10 bedrijven hebben vertrouwen in hun groeiperspectieven voor 2022. Ze verwachten echter wel dat het lastig zal zijn om gekwalificeerd personeel te vinden, maar ook om huidige werknemers te behouden. Dit blijkt uit de Salarisgids 2022 van recruitmentbureau Robert Half, een jaarlijks onderzoek naar de salarissen, trends en veranderingen op de arbeidsmarkt.
De vaardighedenkloof (of skills gap) staat al lange tijd prominent op de HR-agenda. De coronapandemie heeft de uitdaging om deze kloof te dichten verder vergroot. Onderzoek door Cornerstone toont aan dat slechts 60% van de werknemers erop vertrouwt dat hun organisatie in staat is om ervoor te zorgen dat de juiste, toekomstbestendige vaardigheden worden ontwikkeld. AI kan een oplossing bieden, maar hoe? Vier manieren waarop AI ingezet kan worden om de skills gap te dichten.