Elke keer als er een vacature open staat, kost dit jouw bedrijf tijd en geld en gaat er productiviteit verloren. Het vinden van de juiste talenten om vacatures te vervullen is lastig, zeker als er binnen het bedrijf hoge eisen aan mogelijke kandidaten worden gesteld.
Op de krappe arbeidsmarkt hebben veel professionele organisaties grote moeite om de juiste mensen voor de juiste posities te vinden en vast te houden. Een andere kijk op recruitment kan helpen dit probleem aan te pakken: duik eens wat dieper in de cijfers. In dit soort data bevinden zich allerlei interessante correlaties. Een voorbeeld.
De meesten van ons houden goede voornemens – of het nu gezonder eten, meer sporten of een vreemde taal leren is – gemiddeld minder dan een maand vol. Gaat het echter over onze carrière, dan nemen we die goede voornemens een stuk serieuzer.
HFMtalentindex, HRcommunity en RaymakersvdBruggen hebben een groot Learning Agility onderzoek uitgevoerd onder HR. Deelnemers aan dit onderzoek konden zich opgeven om in aanmerking te komen voor een Learning Agility Team Scan voor hun eigen HR-team. Coöperatie VGZ is de gelukkige winnaar.
Uit de Raet HR Benchmark 2016 blijkt dat 75 procent van de medewerkers aan het roer wil staan van hun eigen ontwikkeling. Veel werkgevers leggen de verantwoordelijkheid voor de gesprekcyclus dan ook bij medewerkers en managers. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun ontwikkeling? En hoe kun je managers hierin optimaal ondersteunen?
In mijn vorige blog ging ik in op de huidige trends waar een HR-afdeling mee te maken heeft. Door je als HR-deskundige te verdiepen in de mogelijkheden van technologie voor personeelsmanagement en goed te luisteren naar feedback uit de organisatie, kan je daadwerkelijk waarde toevoegen. Maar waar moet je beginnen en hoe kan je dit stroomlijnen? Hier een aantal tips.
Volgens Van Dale is talent; (natuurlijke) begaafdheid, gave. Iedereen heeft het, dat is mijn overtuiging, bovendien is talent te ontwikkelen! De term talentmanagement roept bij mij altijd nieuwsgierigheid op, want naar mijn idee is talentmanagement in zichzelf een leeg begrip, maar krijgt kleur door de context en de aanpak.
Door verschillende ontwikkelingen verandert de invulling van functies en rollen in organisaties verbazingwekkend snel. De werkzaamheden van HR zijn daardoor ook veranderd. We kunnen steeds meer meten en houden deze kennis steeds beter bij. We weten steeds meer over de kwaliteiten van mensen en waar mensen op hun plek zitten. Maar als rollen en functies snel veranderen, wordt het voor HR complexer om de juiste mensen voor de juiste plek te vinden voor nu én voor de (nabije) toekomst.
Issues around talent retention and development remain high on the agenda for CEOs and senior HR professionals. In an uncertain economic climate with growing skill shortages, businesses can ill afford to risk losing valuable knowledge and intellectual capital, whether through retirement or a growing restlessness amongst younger workers.
Performance Management is Evolving.... Performance management is a mature HR practice, with sophisticated and well-embedded processes, but the time is ripe for change. The traditional annual or half yearly performance review no longer seems fit for purpose.