Agile werken, een agile mindset en learning agile mensen. De term Agility is inmiddels gemeengoed en de buzzword-status wel voorbij. Agile is dé manier geworden waarop steeds meer organisaties hun manier van werken inrichten. Al lang niet meer alleen op de IT-afdeling, maar organisatie-breed. Google op Agile HR of Agile Marketing en de artikelen en trainingen vliegen je om de oren. Als je er als organisatie voor kiest om agile te werken, heb je dan mensen nodig die learning agile zijn of is dat onzin?
Fontys Hogescholen werkt aan talentmanagement op basis van een aantal heldere pijlers: geen groots masterplan, maar een teamgerichte aanpak, inclusiviteit en voortdurende verankering in de dagelijkse werkzaamheden.
‘Dynamisch’ is zacht uitgedrukt wanneer je het hebt over de ziekenhuiswereld. Marktwerking en positionering is aan de orde van de dag. Budgetten staan onder druk en de kwaliteit van zorg blijft natuurlijk voorop staan. Ben je net gefuseerd, zoals het Spaarne Gasthuis, dan is de dynamiek compleet. Aan de afdelingshoofden de pittige taak zichzelf én hun medewerkers in beweging te houden. Een assessment Learning Agility en vervolgtraining-naar-keus helpt ze op weg.
In een opbloeiende economie is het voor organisaties een uitdaging om talent aan zich te binden. Wij zien dat organisaties talenten proberen te binden door de focus op ontwikkeling te vergroten. Zo worden jaarlijkse beoordelingsgesprekken steeds meer ontwikkelingsgericht in plaats van kritisch terugkijkend ingestoken. Ook zien wij dat organisaties meer investeren in ontwikkelprogramma’s. De vraag is: renderen deze inspanningen voldoende?
Aan alle lijstjes met trends die worden gepubliceerd, mag wat Talentsoft betreft een lijst met HR-trends absoluut niet ontbreken. Natuurlijk zoomen we hierbij in op het Talentmanagementgedeelte van HR. Helaas kunnen we in één blog natuurlijk niet alle belangrijke ontwikkelingen toelichten. Daarom maakten we een selectie. En dat leverde de volgende drie trends op:
HR speelt een essentiële rol in het betrokken krijgen en houden van medewerkers. Van het creëren van een sterk werkgeversmerk tot onboarding, van leiderschap tot beloning. De employee journey in 4 fasen.
Wil je meer uit de talenten en capaciteiten van je medewerkers halen en de vertrekratio verlagen? Dan kan een intern mobiliteitsbeleid je daarbij helpen. Het zorgt ervoor dat getalenteerde medewerkers beter kunnen doorstromen en zich voor langere tijd aan het bedrijf binden.
Wat zouden we doen als we zouden ontdekken dat ons dagelijks werk geen toekomst heeft? Dat zou toch heel frustrerend zijn? Bedrijven waar leiders en een bekwaam team ontbreken, hebben veelal geen toekomst. Evenzo zal een medewerker zonder toekomstperspectief binnen het bedrijf, waarschijnlijk ook niet erg lang bij dit bedrijf blijven werken. Ieder van ons is anders en uniek, en beschikt over zijn eigen unieke talenten.
Topsport en talentmanagement, de twee ontlopen elkaar niet veel. HR en leidinggevenden in organisaties kunnen dus veel leren van de topsportmentaliteit. Welke leiderschapscompetenties moet je in huis hebben? Hoe zorg je voor vasthoudendheid bij jezelf en je team om tot grote prestaties te komen? Oud-manager van het gouden Olympische zeilteam, Maike Willems, geeft de antwoorden.
Waar moeten teams en organisaties aan voldoen willen ze innovatief zijn? 12 uitgangspunten op basis van een interview met enkele HR-directeuren en Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatiemanagement.